Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvaćen vozač

Krao gorivo dok je vozio ministra Bošnjakovića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeni vozač ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića navodno je uhvaćen u krađi.

Prema neslužbenim informacijama, vozač je varao s računima goriva i nepropisno koristio službenu karticu. Navodno je kod njega utvđen preveliki utrošak goriva u odnosu na prijeđenu kilometražu. kako doznajemo, radi se o 3 tisuće kuna. Bošnjakovića je već danas vozio drugi vozač.

Pročitajte i ovo Ilustracija Apsurdnost pravosuđa Sutkinja krala po dućanima, druga primala mito: Obje i danas primaju pola plaće da ne rade Ilustracija Ljudska prava Ne moraju biti pravnici, ali trebaju pomoć: Može se dogoditi svakome i nitko nije spreman

U Ministarstvu pravosuđa nisu željeli otkriti o čemu je točno riječ, no glasnogovornica Vesna Dovranić potvrdila je da su poduzete mjere i stegovni postupak protiv jednog djelatnika te je poslala priopćenje koje donosimo u cijelosti.

'Protiv djelatnika Ministarstva pravosuđa koji je bio premješten po potrebi službe na radno mjesto vozača u tajništvo Ministarstva pravosuđa, dana 7. siječnja 2011. godine podnesen je zahtjev za pokretanje postupka zbog teške povrede službene dužnosti, a koja je propisana Zakonom o državnim službenicima, opisana u čl. 99 točka e., g., i,, te Zakonom o izvršenju kazne zatvora, opisana u članku 37. stavak 5. Utvrđeno je da postoji sumnja da je isti počinio stegovna dijela i time se ponašao protivno Etičkom Kodeksu državnim službenima, čime je nanio štetu ugledu službe. Napominjemo da su ministar pravosuđa i tajništvo ministarstva promptno reagirali na ovaj slučaj, te je dotični službenik ministarstva istog dana, kada je podnesen zahtjev za pokretanje postupka, udaljen iz službe do okončanja postupka', priopćeno je iz ministarstva.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene