Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Službeni vozač ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića navodno je uhvaćen u krađi.


Prema neslužbenim informacijama, vozač je varao s računima goriva i nepropisno koristio službenu karticu. Navodno je kod njega utvđen preveliki utrošak goriva u odnosu na prijeđenu kilometražu. kako doznajemo, radi se o 3 tisuće kuna. Bošnjakovića je već danas vozio drugi vozač.

Vezani članci Radovan Dobronić Od Don Quijotea do svjetskog čuda: Oporba nije štedjela komplimente na račun Dobronića, a on kritike o aktualnom stanju u pravosuđu Andrej Plenković HND se požalio na Plenkovića pučkoj pravobraniteljici: Premijer prijeti novinarima

U Ministarstvu pravosuđa nisu željeli otkriti o čemu je točno riječ, no glasnogovornica Vesna Dovranić potvrdila je da su poduzete mjere i stegovni postupak protiv jednog djelatnika te je poslala priopćenje koje donosimo u cijelosti.

'Protiv djelatnika Ministarstva pravosuđa koji je bio premješten po potrebi službe na radno mjesto vozača u tajništvo Ministarstva pravosuđa, dana 7. siječnja 2011. godine podnesen je zahtjev za pokretanje postupka zbog teške povrede službene dužnosti, a koja je propisana Zakonom o državnim službenicima, opisana u čl. 99 točka e., g., i,, te Zakonom o izvršenju kazne zatvora, opisana u članku 37. stavak 5. Utvrđeno je da postoji sumnja da je isti počinio stegovna dijela i time se ponašao protivno Etičkom Kodeksu državnim službenima, čime je nanio štetu ugledu službe. Napominjemo da su ministar pravosuđa i tajništvo ministarstva promptno reagirali na ovaj slučaj, te je dotični službenik ministarstva istog dana, kada je podnesen zahtjev za pokretanje postupka, udaljen iz službe do okončanja postupka', priopćeno je iz ministarstva.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju