Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vraćaju se kući

Kraj agonije za šest obitelji iz kontejnerskog naselja u Rajevu Selu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest obitelji iz kontejnerskog naselja u Rajevu Selu vratili su se u obnovljene domove i započinju novo životno poglavlje. Puni optimizma i vjere u bolju budućnost ovog su se dugo-očekivanog i sretnog dana, prisjećali svega što su od trenutka strašne poplave - proživjeli.

Novom životu u vlastitom domu veseli se Ana Žurić. Njezina je obitelj jedna od šest koje su prve odselile iz kontejnerskog naselja u Rajevu Selu. 'Samo neka sam u svom krevetu. To mi je najvažnije', kaže Ana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Naselje Autoput Završila istraga, policija nije otkrila tko je srušio romsko naselje uz Dravu Ilustracija Autoput uz Dravu Romsko naselje sravnjeno sa zemljom dok su obitelji bile raseljene zbog poplave, policija pokrenula istragu

Ana sa suprugom u selu živi gotovo četrdeset godina. Nije ni sanjala što bi im se moglo dogoditi. 'To nisam mogla ni usnuti. Ja sam samo hodala i plakala', ispričala je Ana.

'Ja sam u prikolici spavao. Dobro mi je bilo. Bilo je toplo vrijeme. Tu sam čistio po svom dvorištu, onda su došli kontejneri', kazao je Stjepan Žurić, Rajevo Selo.

U kontejnerskom naselju, živjeli su svatko na svoj način. Da ne misle na probleme, misli su usmjerili na posao u vrtu. I uspjeli. Za Uskrs su na stolu imali svoje proizvode.

Mrak-Taritaš u posjeti županjskoj Posavini: Znamo i možemo obaviti obnovu!

Kroz prozor svog novog doma u Rajevu Selu od danas gleda i Marija Šerić. 'Život se vraća u normalu. Vraćamo se pomalo kući, ako bog da - za mjesec dana ući ćemo u svoju kuću', rekla je Marija.

Nisu mogli dočekati da se kuća u potpunosti završi pa su se za prvu ruku vratili u improvizirani dom, za život preuređenu garažu.

Još je 57 kontejnera na području Općine Drenovci. Baka Ema nestrpljivo čeka završetak obnove. 'Ja sam sretna što se moja kući gradi i za tri mjeseca će biti gotova', kaže Ema.

'Sve ovisi o građevinskim radovima na domovima', rekao je Josip Lovrić, Ministarstvo socijalne politike i mladih. Ana razloga za smijeh danas ima mnogo, a istom se nada i četiri stotine ljudi koji još čekaju povratak u svoje domove.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene