Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosor: Pitanja o ZERP-u moraju čekati novu vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je da će odgovori na pitanja o ZERP-u, koji je danas stupio na snagu i za članice EU, morati pričekati konstituiranje novog saziva Hrvatskog sabora i novu vladu.

'To su pitanja za, prije svega, Hrvatski sabor koji je donio takvu odluku i za hrvatsku Vladu. Kako u ovom trenutku još nije konstituiran Hrvatski sabor i nije izabrana, odnosno nije izglasana nova Vlada, to su pitanja koja će onda pričekati', rekla je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor novinarima na zamolbu da prokomentira početak primjene ZERP-a i za članice EU s obzirom na negativne reakcije iz Europske unije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Potpredsjednica Kosor posjetila je danas rodilje i novorođenčad u zagrebačkom rodilištu u Petrovoj.

Zaštićenom ekološko-ribolovnom pojasu ZERP, koji je danas stupio na snagu i za članice Europske unije, protive se Slovenija i Italija. Dva dana prije stupanja ZERP-a na snagu, europski povjerenik za proširenje Olli Rehn pozvao je da se to pitanje riješi čim bude formirana nova hrvatska vlada kako bi se izbjegle negativne posljedice na pregovore o ulasku u Uniju. Rehn je u svojoj izjavi izrazio uvjerenje da će Hrvatska djelovati u dogovoru i da od 1. siječnja neće primijenjivati nijedan aspekt ZERP-a za članice Unije dok se ne pronađe zajedničko rješenje u duhu EU-a. Rehnovu izjavu odmah je pozdravila i slovenska vlada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene