Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rok do 1. lipnja

Za brisanje roka povrata duga državnih tvrtki kriv kompjutor?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor ocijenila je da su rezultati mjera za rješavanje nelikvidnosti vrlo dobri, a odbacila je tumačenja o pomicanju i brisanju roka u kojem su državne tvrtke trebale vratiti dugove. Nije kriva Vlada, ni državne tvrtke, kaže premijerka, već kompjutor.

1. lipnja, ističe rok koji je Vlada sebi zadala za riješavanje dugova državnih i javnih poduzeća. No kada su nedavno vidjeli da je to nemoguće u Banskim Dvorima su se predomislili i zamijenili zadani datum u svom gospodarskom planu sintagmom o kontinuiranom praćenju likvidnosti.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić mora naći novog vještaka Državno odvjetništvo dobilo rok u kojem mora dopuniti optužnicu u slučaju Agrokor Bolnice u državi - 3 Važno pitanje Država će šefovati svim bolnicama, mnogi su nezadovoljni, čeka se odluka Ustavnog suda: ''Onda očekujemo da preuzima i sve buduće obveze''

Kosor je na pitanje novinara odbacila tumačenja u medijima da je izbrisan rok, naglasivši da je već na predstavljanju gospodarskog programa rekla da je taj rok preambiciozan. Premijerka je u središnjici HDZ-a istaknula da su rezultati mjera za rješavanje nelikvidnosti vrlo dobri.

'Ja sam na predstavljanju programa gospodarskog oporavka rekla da tamo piše 1. lipnja, ali da smo taj datum odgodili da smo ga nešto mali pomaknuli i od tog trenutka i dalje svi barataju sa 1. lipnjem ja sam već tada rekla da se taj rok za tu mjeru jer smo je preambiciozno stavili kao 1. lipnja,' izjavila je premijerka Kosor.

Istaknula je da je zadovoljna ukupnom provedbom gospodarskog programa, a najavila je da će o detaljima provedbe izvijestiti na posebnoj konferenciji za novinare. 'Bitno je da se svi drže rokova i da smo neke mjere i nadogradili i vidljivi su neki mali rezultati, a mislim da svaki pomak od milimetra treba zabilježiti jer je situacija i dalje ozbiljna', dodala je. Novinare je zanimalo i hoće li ustavna formulacija dogovorena s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem značiti da će Hrvati u BiH i dalje moći glasovati na većem broju mjesta ako se proglase konzularni.

'Vjerujem da će SDP znati da dogovoreno treba realizirati'

'Dogovor kaže da će se glasovati za tri zastupnika i da će se glasovanje odvijati u konzularnim i diplomatskim predstavništvima. Sve ostalo ćemo dogovarati nakon toga, jer mislim da je i SDP-u u interesu da se pravo koje ostaje kao ustavna kategorija u potpunosti može i realizirati', rekla je Kosor. Dodala je kako vjeruje da će SDP 'kao ozbiljna stranka znati da ono što je dogovoreno treba i realizirati'.

Kosor je, na upit novinara, komentirala navode da se s predsjednikom HSS-a Josipom Friščićem dogovorila da Miroslav Vitković ostane na čelu Podravke. Naglasila je da će o tome kako će izgledati Uprava Podravke danas odlučuje Nadzorni odbor Društva, ali i podsjetila da država ima 25 posto udjela u Podravci te da je zbog toga razgovarala sa svima s kojima treba razgovarati, jer je vladi važno kakva će biti budućnost Podravke. 'No, sasvim sigurno, o tome će odlučiti Nadzorni odbor, vjerujem na korist Podravke, njezinih zaposlenika i hrvatskog gospodarstva', istaknula je. (Hina/B.M.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene