Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vladini poticaji

Kosor: 200 eura po kvadratu svima koji kupuju prvi stan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je odlučila pokrenuti posrnulu prodaju stanova, a Milinović je zaplesao s premijerkom.

Kosor je naglasila kako Vlada planira pomoći onima koji prvi put kupuju stanove, s otprilike 200 eura po kvadratu, s počekom od dvadeset godina na otplatu. 'To bi, otprilike, za stan od 70 četvornih metara, iznosilo oko 14 tisuća eura', rekla je premijerka Kosor.

Pročitajte i ovo Zgrada u Podbrežju Prrojekt od 40 milijuna eura Grad Zagreb kreće u izgradnju gotovo 300 stanova za jeftiniji najam, objavljena lokacija Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

>> Kosor: Treba nam više poniznosti; HUP: Vlada je kriva za sve

Premijerka je istaknula kako izračun Vlade pokazuje kako bi takvom pomoći vlade, kupnja prvog stana bila jeftinija i do četrdeset posto. Izrazila je i vjeru kako bi ta mjera trebala potaknuti prodaju stanova u ovoj godini, kao i stanogradnju. Na kraju je naglasila kako je procjena Vlade da bi se na taj način do kraja godine trebalo prodati oko 1000 stanova, a izlazak iz gospodarske krize nazvala je Vladinom 'zadaćom svih zadaća'.

Kosor je danas posjetila Šibenik povodom proslave 20. obljetnice šibenskog HDZ-a. Poručila je okupljenima kako je drugi veliki zadatak njezine Vlade zatvaranje preostalih poglavlja i dovršetak pristupnih pregovora za ulazak hrvatske u Europsku Uniju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene