Vlada je odlučila pokrenuti posrnulu prodaju stanova, a Milinović je zaplesao s premijerkom.


Kosor je naglasila kako Vlada planira pomoći onima koji prvi put kupuju stanove, s otprilike 200 eura po kvadratu, s počekom od dvadeset godina na otplatu. 'To bi, otprilike, za stan od 70 četvornih metara, iznosilo oko 14 tisuća eura', rekla je premijerka Kosor.

Vezani članci Zgrada Ine INA i MOL postigli dogovor o stjecanju OMV-ovog udjela u OMV-u Slovenija Nova vlada, stari problemi - 3 Nova Vlada, stari problemi: Lijekovi se ne plaćanju, liste čekanja sve dulje, a poteškoće ne zaobilaze ni obrazovni sustav

>> Kosor: Treba nam više poniznosti; HUP: Vlada je kriva za sve

Premijerka je istaknula kako izračun Vlade pokazuje kako bi takvom pomoći vlade, kupnja prvog stana bila jeftinija i do četrdeset posto. Izrazila je i vjeru kako bi ta mjera trebala potaknuti prodaju stanova u ovoj godini, kao i stanogradnju. Na kraju je naglasila kako je procjena Vlade da bi se na taj način do kraja godine trebalo prodati oko 1000 stanova, a izlazak iz gospodarske krize nazvala je Vladinom 'zadaćom svih zadaća'.

Kosor je danas posjetila Šibenik povodom proslave 20. obljetnice šibenskog HDZ-a. Poručila je okupljenima kako je drugi veliki zadatak njezine Vlade zatvaranje preostalih poglavlja i dovršetak pristupnih pregovora za ulazak hrvatske u Europsku Uniju.