Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Savršen odmor'

Korisni savjeti koje morate znati ukoliko vodite svoje pse na odmor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na odmoru, na moru, u planini ili na selu, na pse treba paziti kao na djecu, složno upozoravaju stručnjaci za životinje i posebno ističu izlaganje suncu, zrnca pijeska i ugrize zmija.

'Izbjegavajte šetati psa između 10 i 17 sati i ne zaboravite mu redovito davati tekućinu. Pregledavajte njegove uši i šape!', preporuča francuska kampanja 'Oni putuju s nama', namijenjena vlasnicima životinja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Crikvenici Zabranjen rad skloništu za životinje: Držali pse bez uvjeta i zarađivali, inspekcija nije reagirala godinama Ilustracija U Južnoj Koreji Mesna industrija se opirala, ali nema povratka: Zabranjuje se klanje pasa i prodaja njihova mesa

>> Evo što vaš pas govori o vama!

Svakog ljeta veterinari iz kampanje daju sve moguće naputke kako bi pripremili 'savršen odmor' za ljude i njihove ljubimce. Tako je posebno važno 'pregledavati njihove oči i uši kako bi se spriječile upale, kao i paziti da ne popiju previše morske vode zbog mogućeg proljeva', savjetuje veterinarka Celine Moussour.

U planinama treba paziti na 'varljivo sunce', od sunca pse treba zaštiti kremom za sunčanje, kremom se premazuju vrhovi ušiju. Preporučuje se također da se ne hoda puno s psima a prilikom šetnje: 'Zaštititi treba i njihove šape zbog zmija', dodaje Moussour.  (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene