Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na odmoru, na moru, u planini ili na selu, na pse treba paziti kao na djecu, složno upozoravaju stručnjaci za životinje i posebno ističu izlaganje suncu, zrnca pijeska i ugrize zmija.


'Izbjegavajte šetati psa između 10 i 17 sati i ne zaboravite mu redovito davati tekućinu. Pregledavajte njegove uši i šape!', preporuča francuska kampanja 'Oni putuju s nama', namijenjena vlasnicima životinja.

>> Evo što vaš pas govori o vama!

Vezani članci Vruć dan u Dubrovniku, ilustracija - 1 Kad se vraća ljeto? Čeka nas još malo kiše, a onda povratak na staro Uspavani psi (Foto: thechive.com) Psi su spavalice bez premca, spavaju u najčudnijim i najslađim pozama

Svakog ljeta veterinari iz kampanje daju sve moguće naputke kako bi pripremili 'savršen odmor' za ljude i njihove ljubimce. Tako je posebno važno 'pregledavati njihove oči i uši kako bi se spriječile upale, kao i paziti da ne popiju previše morske vode zbog mogućeg proljeva', savjetuje veterinarka Celine Moussour.

U planinama treba paziti na 'varljivo sunce', od sunca pse treba zaštiti kremom za sunčanje, kremom se premazuju vrhovi ušiju. Preporučuje se također da se ne hoda puno s psima a prilikom šetnje: 'Zaštititi treba i njihove šape zbog zmija', dodaje Moussour.  (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.