Obavijesti Pretražite Navigacija
Ostalo još šest ili sedam

Korak bliže EU: Zatvorena tri poglavlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je u zatvorila još tri poglavlja u pristupnim pregovorima s Europskom unijom.

Time je napravljen dodatni korak prema ispunjavanju svoga cilja o dovršetku pregovora do kraja mađarskog predsjedništva u lipnju sljedeće godine. Hrvatska je na međuvladinoj konferenciji o pristupanju na ministarskoj razini zatvorila pregovore u poglavljima 24 - Pravda, sloboda i sigurnost, 27 - Okoliš i 31 - Vanjska, obrambena i sigurnosna politika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šef delegacije EU 'RH dobro napreduje s pravosuđem, ali prostora za napredak ima' Slika nije dostupna Bliže EU Hrvatska u ponedjeljak zatvara još dva poglavlja

Hrvatska sada ima ukupno 28 zatvorenih poglavlja i za sljedeću godinu preostaje još sedam poglavlja, odnosno šest ako se ne računa poglavlje Ostala pitanja o kojem se ne vode pregovori.

>> Hrvatski pregovori s EU će završiti 21. lipnja 2011.

Hrvatska je napravila znatan napredak

'Hrvatska je napravila veliki napredak, 2010. je bila impresivna godina u kojoj je zatvorila 11 poglavlja, čime se broj zatvorenih poglavlja popeo na 28. Hrvatska je napravila znatan napredak i u preostalih šest poglavlja, što je dobra osnova za njihova zatvaranje sljedećih mjeseci. To pokazuje odlučnost hrvatskih vlasti da nastave s reformama', izjavio je na konferenciji za novinare povjerenik za proširenje Štefan Fuele.

Belgijski ministar vanjskih poslova Steven Vanceker, čija zemlja predsjedava Vijećem EU-a u ovom polugodištu, rekao je kako se sada sa 'sigurnošću može reći da je završetak pregovora na dohvatu'. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene