Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Mediji napustili Banske dvore

"Ima pitanja? Nema? Dobro, hvala!" Plenković se odbio ispričati medijima pa ga novinari ignorirali, objasnio zašto je kasnila konferencija

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u petak kako parlamentarna većina čvrsto podržava sve aktivosti koje je poduzela Vlada u razdoblju nakon potresa te su izrazili spremnost za stvaranjem odgovarajućeg zakonskog okvira koji će omogućiti obnovu pogođenih područja.

Konferencija premijera Plenkovića trebala se održati nakon koalicijskog sastanka, u 13:30, no sastanak u Banskim dvorima se odužio, a novinari su čekali sat vremena i tek im je tada rečeno da se sastanak odužio te da će konferenciju za medije premijer održati u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici nakon što završi sastanak s hotelijerima.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Inače, nije iznimka već pravilo da premijer poprilično kasni na gotovo sve sastanke i najavljena obraćanja novinarima. Novinari ispriku nisu dobili pa su oni odlučili ignorirati premijera.

Podrška parlamentarne većine

Premijer se nakon svega oglasio kratkom izjavom o podršci koalicijske većine, a novinarskih pitanja nije bilo. 

"Parlamentarna većina čvrsto podržava sve aktivnosti koje su poduzete u razdoblju nakon potresa, pohvale koje su išle i radu policije, civilne zaštite, vojske, vatrogasaca, HGSS, Crvenog križa, aktivnostima na lokalnoj razini, potpori koja je stigla iz zdravstvenog sustava, svih onih koji su dali doprinos, i zahvala svim građanima koji su se angažirali proteklih dana da neposrednu pomognu unesrećenima", rekao je premijer Plenković nakon završetka koalicijskog sastanka.

Dodao je kako je parlamentarna većina spremna modificirati i stvoriti odgovarajući zakonski okvir koji će omogućiti obnovu te kvalitetnu koordinaciju svih službi na terenu.

"Osobito nakon prilagodbe strukture stožera civilne zaštite na ovaj svojevrsni pod-stožer kojeg vodi Tomo Medved na terenu sa svim službama koje su angažirane", objasnio je premijer.

Sastanak parlamentarne većine održao se putem video-veze te je trajao puna dva i pol sata, što premijer objašnjava da je razlog tome bio što su svi relevantni ministri izvijestili koaliciju o svemu onome što se radi i koje su aktivnosti.

"Postoji jedna snažna želja da se ova situacija, koja je prije svega potresla mnoge naše sugrađane na području ove županije, ali i dvije druge Karlovačke i Zagrebačke, iskoristi za razvoj i rješavanje svih problema u koji u toj županiji postoje", kazao je Plenković.

Dodao je kako očekuje da će koalicija nastaviti raspravljati na ovu temu i idućeg tjedna te nakon toga za vrijeme nove sjednice Hrvatskog sabora.

"Nepoštivanje našeg vremena"

Podsjetimo, novinari koji su danas pozvani na sastanak koalicije - nakon 60 minuta čekanja na zakazanu tiskovnu konferenciju napustili su Banske dvore. 

"Ovo je nepoštivanje našeg vremena", rekao je reporter Mislav Bago koji je s kolegama uzaludno čekao konkretan odgovor na pitanje kada će i hoće li biti konferencije.

O svemu su se ubrzo oglasili i iz Vlade.

"Najavili smo da će biti sastanak parlamentarne većine u 12h i da će iza toga biti izjava premijera. Okviran termin izjave je bio 13.30h. Bio sam i osobno u kontaktu s novinarima koji su se javili i pojasnio da se sastanak oduljio, što je i ranije bio slučaj na sastancima koalicijske većine koji se održavaju video vezom i uz veći broj sudionika. Današnji sastanak je trajao od 12h do 14.20h, s obzirom da ne radimo baš u uobičajenim okolnostima, već se raspravljalo o sljedećim aktivnostima u pomaganju unesrećenima i saniranju štete nakon razornog potresa. Izjave će premijer dati nakon sastanka s predstavncima hotelijera u NSK", pojasnio je glasnogovrnik Vlade Marko Milić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene