Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon obilaska opožarenih područja, Predsjednica je zaključila, kao i premijer, da su službe odradile ''sjajan posao''.


''Srećom, intreventne službe jesu dobro reagirale i vjerujem da će analize ukazati na to što je se možda moglo bolje učiniti'', kazala je Predsjednica.

Vezani članci Zapalilo se 10-ak motocikala na splitskoj rivi - 2 Otkriveno što je uzrok velikog požara na splitskoj Rivi. Izgorjelo osam motocikala, dva automobila... Požar na Rivi u Splitu Veliki požar u centru Splita, gusti dim nadvio se nad gradom: Usred dana planuli motocikli na Rivi

Upitana je na temelju čega je rekla da je vojska trebala ranije izaći na teren. ''Rekla sam da je moje mišljenje da je vojska mogla ranije izaći na teren te da ću konačno mišljenje moći dati kada budem među ljudima i vidim što se dogodilo. Žao mi je što je ministar tako emotivno reagirao, ali mislim i da je to bila časna reakcija s njegove strane. Ali voljela bih i da smo o svemu tome razgovarali'', kazala je.

''Izvješća koja smo imali sinoć su bila telefonska i parcijalna, a što se tiče reakcije oružanih snaga - oni su odradili sjajan posao'', smatra Predsjednica.

Napomenula je da očekuje da ministar Krstičević povuče svoju ostavku. ''Nisam ga prozvala samo sam postavila to pitanje jesu li mogli ranije izaći na teren'', rekla je.

Na kraju zaključuje kako se nada da će policija uspjeti otkriti uzroke ovog požara.