Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro je znati

Znate li koje je sjedalo najopasnije, a koje najsigurnije u automobilu: Jedan je putnik posebno ugrožen

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Belgijski institut VIAS istražio je koji je putnik u automobilu ugroženiji od ostalih suputnika u slučaju prometne nesreće.

Institut VIAS, belgijska organizacija za sigurnost na cestama, ukazuje na to da je vozač automobila ugroženiji od ostalih putnika.

Vozač ili vozačica su izloženi 37 posto većem riziku od smrtnog stradavanja u prometnoj nesreći od suvozača, a čak 47 posto više od onih koji sjede na stražnjem sjedalu, piše Revija HAK.

Pročitajte i ovo Autom prošao po pločniku nakon prometne nesreće Zaobilazili pješake VIDEO "Prolaznici su se šokirali": Pogledajte opasno ponašanje nekih neodgovornih vozača nakon nesreće u Zagrebu

Pročitajte i ovo Poginuli u prometnoj nesreći policija o nesreći U stravičnoj nesreći poginuli roditelji troje djece: Objavljeno što se točno dogodilo, prijatelji se opraštaju od njih

Najsigurnije mjesto u automobilu je ono na sredini stražnjeg sjedala. Uvjet je da postoji sigurnosni pojas u tri točke i da ga putnik u vozilu koristi. U tom slučaju šanse za preživljavanje rastu za 25 posto u odnosu na suputnike na stražnjem sjedalu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene