Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jutros oko 05.10 sati, 11 nautičkih milja sjeverno od otoka Svetac, teretni brod 'LIM' pod zastavom Saint Vincent and Grenadines, dužine 133 metra, udario je u krmu 21-metarskog ribarskog broda 'Peter Pan', luke upisa Rijeka, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.


Na mjestu nesreće nije bilo onečišćenja mora, a brod je zadobio manja oštećenja na krmenom dijelu. Ribarski brod je u plovnom stanju i krenuo je prema Primoštenu, gdje će se izvršiti pregled broda, očevid i saslušanje posade.

Vezani članci Spašavanje kod Pule Drama kod Pule: Iz prevrnute jedrilice spašeno pet osoba, dvoje zarobljenih u trupu broda spašavali ronioci Dnevnik Nove TV u nadzoru s Carinskom upravom - 1 Uz ribare, na more kreće i jedinica carine: "Kazne mogu biti do 60.000 kuna. More je naše najveće bogatstvo, cijenite ga"

Teretni brod 'LIM' u pratnji broda Pomorske policije upućen je na sidrište luke Šibenik, gdje će inspektori Lučke kapetanije Šibenik obaviti očevid i saslušanje posade. Na teretnom brodu, koji je bez tereta išao prema luci Kopar, nalazi se 14 članova posade, hrvatskih državljana.

U izjavi za novinare kapetan šibenske Lučke kapetanije Boris  Seljanovski je rekao kako će sutra biti ispitana posada ribarice ako budu mogli odgovarati na pitanja. Tri člana posade, podsjetio je Seljanovski, u nesreći su ozlijeđeni te su zadržani u šibenskoj Općoj bolnici. Jednome članu posade u padu su napukla rebra, a dvojica su dobila udarac u vrat i glavu.

Šibenska Lučka kapetanija neće pokretati prekršajne postupke dok Državno odvjetništvo ne ocijeni hoće li ići s kaznenim prijavama protiv odgovornih budući da je kaznena odgovornost uvijek iznad prekršajne, a u tom bi slučaju bila u ovlasti DORH-a, objasnio je lučki kapetan.

No, zaključio je, odluka o tome donijet će se nakon ispitivanja posade ribarice. Na 133-metarskome teretnom brodu zastave Sv. Vincenta i Grenadina, koji je bez tereta plovio prema koparskoj luci, bilo je 14 članova posade, hrvatskih državljana.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju