Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo ogrebotine

Kod otoka Svetac teretni brod udario u ribaricu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros oko 05.10 sati, 11 nautičkih milja sjeverno od otoka Svetac, teretni brod 'LIM' pod zastavom Saint Vincent and Grenadines, dužine 133 metra, udario je u krmu 21-metarskog ribarskog broda 'Peter Pan', luke upisa Rijeka, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Na mjestu nesreće nije bilo onečišćenja mora, a brod je zadobio manja oštećenja na krmenom dijelu. Ribarski brod je u plovnom stanju i krenuo je prema Primoštenu, gdje će se izvršiti pregled broda, očevid i saslušanje posade.

Pročitajte i ovo Karinsko more Zaštita i turizam Najmanje more na svijetu: Građani i struka ne vide prepreke da Karinsko more oduzme titulu Mramornome Akcija spašavanja posade teretnog broda - 3 NESREĆA U JAPANU Prevrnuo se brod: Obalna straža u velikoj akciji spašavanja, ne zna se koliko je preživjelih

Teretni brod 'LIM' u pratnji broda Pomorske policije upućen je na sidrište luke Šibenik, gdje će inspektori Lučke kapetanije Šibenik obaviti očevid i saslušanje posade. Na teretnom brodu, koji je bez tereta išao prema luci Kopar, nalazi se 14 članova posade, hrvatskih državljana.

U izjavi za novinare kapetan šibenske Lučke kapetanije Boris  Seljanovski je rekao kako će sutra biti ispitana posada ribarice ako budu mogli odgovarati na pitanja. Tri člana posade, podsjetio je Seljanovski, u nesreći su ozlijeđeni te su zadržani u šibenskoj Općoj bolnici. Jednome članu posade u padu su napukla rebra, a dvojica su dobila udarac u vrat i glavu.

Šibenska Lučka kapetanija neće pokretati prekršajne postupke dok Državno odvjetništvo ne ocijeni hoće li ići s kaznenim prijavama protiv odgovornih budući da je kaznena odgovornost uvijek iznad prekršajne, a u tom bi slučaju bila u ovlasti DORH-a, objasnio je lučki kapetan.

No, zaključio je, odluka o tome donijet će se nakon ispitivanja posade ribarice. Na 133-metarskome teretnom brodu zastave Sv. Vincenta i Grenadina, koji je bez tereta plovio prema koparskoj luci, bilo je 14 članova posade, hrvatskih državljana.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene