Toplotni udar koji je zahvatio našu zemlju ni danas ne jenjava.


Knin se tako u 14 sati 'pržio' na nevjerojatnih 40 stupnjeva. Samo dva stupnja manje, 38, izmjereno je u malinskoj na otoku Krku.  Visokih 36 grijalo je danas Pazin, Imotski, Đakovo, Beli Manastir, Mljet i Sinj.

Vezani članci Sunčano vrijeme, ilustracija Suncu unatoč, temperature neće biti pretjerano visoke: Meteorolg otkrio kad nam opet stiže toplo vrijeme Jesen, ilustracija Je li ljeto zaista gotovo? Ovaj tjedan još koja zraka sunca, a onda opet nova promjena vremena

Ni tijekom popodneva neće doći do osvježenja. Gotovo u svim krajevima zemlje očekuje se vruće i sparno vrijeme. Tek je večeras u Istri, Gorskom kotaru i Lici mjestimice moguć jači razvoj oblaka uz kratkotrajne pljuskove i grmljavinu.

>> Pročitajte UPOZORENJE Ministarstva zdravlja!

Liječnici preporučaju da se ne izlazi iz doma između 11 i 17 sati bez prijeke potrebe. Također, podsjećaju na što veću konzumaciju vode. Alkoholna pića i slatki napici se ne preporučuju.

Na oprezu posebno trebaju biti starije osobe i kronični bolesnici. Upozorava se i na vrlo visoke razine UV zračenja, stoga u navedenom vremenu treba maksimalno izbjegavati izlaganje suncu, a preporuča se i nošenje svijetle, prozračne odjeće dugih rukava i nogavica.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.