Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kerumovo poslovno carstvo više ne stoji na stabilnim nogama. Pritisnut poslovnim problemima bio je prisiljen prodati 'Kerum' dućane u Zagrebu.


Zvonko Tičarić, direktor Prehrana trgovine, potvrdio je Novom Listu da je kupio svih jedanaest Kerumovih dućana u Zagrebu. Time je vlasnik Kerumovih zagrebačkih dućana, kao i pekarni Klara i Prehrane, postao Josip Plodinec, kojeg su mediji prije nekoliko godina nazivali hrvatskim kraljem kruha.

Vezani članci Ivan Čermak i Željko Kerum Zanimljiva poduzetnička transakcija: Kerumov restoran i nekadašnje kino sada pripadaju Ivanu Čermaku Željko Kerum "Voli vas vaš Žele": Kerum se oglasio nakon poraza na izborima i poslao poruku biračima

Da je Kerum u financijskim problemima potvrđuje i opseg imovine koju rasprodaje. Na popisu se tako našla i Lora, Joker, turistički projekt na Bačvicama, mnoge zgrade i vile, zatim Žnjan, zgradu Plive u Kaštelima i tako se popis nastavlja. Sve je Kerumu krenulo nizbrdo kupnjom Hotela Marjan u koji je uložio 113 milijuna eura. U tom je poslu, tvrde upućeni, a piše list, pristupio megalomanski i to mu se obilo o glavu. Kupca za Marjan još nije našao, a Darko Končar koji je slovio kao mogući ulagač u taj hotel, odustao je od posla.

>> Opljačkani Kerum i Fani! Gdje je zlato i novac?

'Najbitnije je da je kapital Kerum grupe tri puta veći od obveza i da je svaki naš partner osiguran u poslovanju s nama. Nikada nismo kasnili s obvezama, nijedna firma nikada nije bila u blokadi', objašnjavao je Kerum, priznajući da sve rasprodaje.

Informacija da je mali, u osnovi zagrebački maloprodajni lanac Prehrana, kupio trgovine Keruma iznenadila je i neke poznavatelje tržišta maloprodaje. Naime, iako je riječ o poduzeću koje relativno stabilno posluje u trgovini kalkuliralo se kako bi Prehranu mogao 'progutati' neki od većih igrača na tržištu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.