Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema favorita?

Plenkovićev ljubimac iznenadio na pitanju o unutarstranačkim izborima u HDZ-u: "Nitko nema bianco podršku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlo Ressler kojeg je Andrej Plenković postavio kao nositelja na izborima za Europski parlament iznenadio je odgovorom na pitanje podržava li smjer u kojem Plenković vodi stranku.

"U fazi smo kada nitko od kandidata neće imati a priori bianco podršku ni od koga, razgovarat ćemo o svemu. Cijenim Andreja Plenkovića, sve što je napravio i za HDZ i za Hrvatsku", rekao je HDZ-ov eurozastupnik Karlo Ressler gostujući u N1 Studiju uživo na ponovljeni upit i pitanje podržava li smjer u kojem Andrej Plenković vodi HDZ.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Karlo Ressler, u javnosti uživa reputaciju Plenkovićevog miljenika, kojeg je premijer postavio i za svog savjetnika i nositelja HDZ-ove liste na izborima za Europarlament. Plenkoviću se spočitavalao isticanje javnosti relativno nepoznatih imena te da je to razlog za podbačaj na tim izborima. 

Na pitanje u Studiju uživo koji je njegov favorit na unutarstranačkim izborima koji bi se trebali održati u HDZ-u, Ressler nije dao konkretan odgovor.

"Sad ulazimo u te izbore, oni još nisu služeno raspisani. Ovo je proces u kojem ćemo puno razgovarati. Za mene je bitno da imamo jasan smjer stranke i koji će ljudi predstavljati svaku od ovih komponenata i da nastavimo s modernizacijom", rekao je. 

Komentirao je i poraz Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima. Rekao je kako je jasno da postoji više uzroka poraza. 

"Ne vjerujem ni u jednu teoriju koja bi izdvajala samo jedan uzrok. Izbori su bili poprilično personalizirani. Ovo je bila poruka birača, kao što je poruka bila i na europskim izborima. Moramo biti spremni naučiti lekciju i uzeti pouke", rekao je Ressler. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene