Karlo Ressler, Andrej Plenković
Karlo Ressler, Andrej Plenković Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Karlo Ressler kojeg je Andrej Plenković postavio kao nositelja na izborima za Europski parlament iznenadio je odgovorom na pitanje podržava li smjer u kojem Plenković vodi stranku.


"U fazi smo kada nitko od kandidata neće imati a priori bianco podršku ni od koga, razgovarat ćemo o svemu. Cijenim Andreja Plenkovića, sve što je napravio i za HDZ i za Hrvatsku", rekao je HDZ-ov eurozastupnik Karlo Ressler gostujući u N1 Studiju uživo na ponovljeni upit i pitanje podržava li smjer u kojem Andrej Plenković vodi HDZ.

Vezani članci Davor Filipović HDZ-ovci zaratili na Facebooku. Filipović čestitao stranačkom kolegi na pobjedi pa ga prozvao zbog kritika Andrej Plenković Plenković o neslaganju u HDZ-u i suradnji s Čačićem: "Nismo ni milimetra iznevjerili ono zbog čega smo si na početku dali ruku"

Karlo Ressler, u javnosti uživa reputaciju Plenkovićevog miljenika, kojeg je premijer postavio i za svog savjetnika i nositelja HDZ-ove liste na izborima za Europarlament. Plenkoviću se spočitavalao isticanje javnosti relativno nepoznatih imena te da je to razlog za podbačaj na tim izborima. 

Na pitanje u Studiju uživo koji je njegov favorit na unutarstranačkim izborima koji bi se trebali održati u HDZ-u, Ressler nije dao konkretan odgovor.

"Sad ulazimo u te izbore, oni još nisu služeno raspisani. Ovo je proces u kojem ćemo puno razgovarati. Za mene je bitno da imamo jasan smjer stranke i koji će ljudi predstavljati svaku od ovih komponenata i da nastavimo s modernizacijom", rekao je. 

Komentirao je i poraz Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima. Rekao je kako je jasno da postoji više uzroka poraza. 

"Ne vjerujem ni u jednu teoriju koja bi izdvajala samo jedan uzrok. Izbori su bili poprilično personalizirani. Ovo je bila poruka birača, kao što je poruka bila i na europskim izborima. Moramo biti spremni naučiti lekciju i uzeti pouke", rekao je Ressler.