Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Karlo Ressler kojeg je Andrej Plenković postavio kao nositelja na izborima za Europski parlament iznenadio je odgovorom na pitanje podržava li smjer u kojem Plenković vodi stranku.


"U fazi smo kada nitko od kandidata neće imati a priori bianco podršku ni od koga, razgovarat ćemo o svemu. Cijenim Andreja Plenkovića, sve što je napravio i za HDZ i za Hrvatsku", rekao je HDZ-ov eurozastupnik Karlo Ressler gostujući u N1 Studiju uživo na ponovljeni upit i pitanje podržava li smjer u kojem Andrej Plenković vodi HDZ.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković svoju Vladu vidi samo u superlativima: "Kompanije nisu ostale na nogama slučajno" Andrej Plenković Plenković: ''Ni jedna sredina nije dobila veću potporu Vlade od Vukovara''

Karlo Ressler, u javnosti uživa reputaciju Plenkovićevog miljenika, kojeg je premijer postavio i za svog savjetnika i nositelja HDZ-ove liste na izborima za Europarlament. Plenkoviću se spočitavalao isticanje javnosti relativno nepoznatih imena te da je to razlog za podbačaj na tim izborima. 

Na pitanje u Studiju uživo koji je njegov favorit na unutarstranačkim izborima koji bi se trebali održati u HDZ-u, Ressler nije dao konkretan odgovor.

"Sad ulazimo u te izbore, oni još nisu služeno raspisani. Ovo je proces u kojem ćemo puno razgovarati. Za mene je bitno da imamo jasan smjer stranke i koji će ljudi predstavljati svaku od ovih komponenata i da nastavimo s modernizacijom", rekao je. 

Komentirao je i poraz Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima. Rekao je kako je jasno da postoji više uzroka poraza. 

"Ne vjerujem ni u jednu teoriju koja bi izdvajala samo jedan uzrok. Izbori su bili poprilično personalizirani. Ovo je bila poruka birača, kao što je poruka bila i na europskim izborima. Moramo biti spremni naučiti lekciju i uzeti pouke", rekao je Ressler. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju