Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karavana 'Da se ne zaboravi-2500 km diljem Hrvatske'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petodnevna karavana "Da se ne zaboravi - 2500 kilometara diljem Hrvatske" pod pokroviteljstvom potpredsjednice hrvatske Vlade Jadranke Kosor krenula je jutros ispred Spomen obilježja poginulim i nestalim na zagrebačkom Krematoriju.

To je osma braniteljska karavana, a ove godine pedesetak branitelja gotovo iz cijele zemlje, obilazit će masovne grobnice. 

Pročitajte i ovo Južnoamerički migranti putuju prema SAD-u (Foto: AFP) - 5 Gotovo 50 kilometara dnevno Jedan dan u karavani migranata: Cilj je Amerika, a jedina prepreka - Donald Trump Karavana (Foto: AFP) "Vratit ćemo vas" Snimke koje ostavljaju bez teksta: Migrantska karavana napreduje unatoč upozorenjima

Na taj način žele odati priznanje i zahvalnost svim poginulim, nestalim i umrlim braniteljima i civilima tijekom Domovinskog rata, ali i podsjetiti na oko 145, dosad otkrivenih masovnih grobnica te zatražiti od mjerodavnih da se pronađu i osude svi zločinci koji su sudjelovali u tim i takvim ubojstvima, a od kojih dosad najveći broj nije kažnjen. 

Karavanu od 26. do 30. svibnja organiziraju Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke i Udruga branitelja Ina-Naftaplina. Sudionici karavane nakon Zagreba prvo će posjetiti Karlovačku županiju, a zatim nastaviti put prema Gospiću, Zadru, Škabrnji, Kninu, Glini, Sisku, Petrinji, Vukovaru, Vinkovcima, Osijeku i Bjelovaru. 

Tijekom pet dana posjetit će oko stotinjak masovnih grobnica diljem Hrvatske, položiti vijence i zapaliti svijeće. 

Članovi karavane 30. svibnja kod Križa na ušću Vuke u Dunav, u Vukovaru, dočekat će devetu braniteljsku regatu koju u spomen na poginule branitelje također organizira Udruga branitelja Podravke. 

Ta regata je krenula 21. svibnja ispod dravskog mosta kod Botova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene