Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće je razbijati na regije

Karamarko: Nećemo ukidati županije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što dođe na vlast na parlamentarnim izborima, HDZ neće ukidati županije, poručio je u četvrtak sa skupa HDZ-ovih župana, gradonačelnika i načelnika iz čitave Hrvatske čelnik te stranke Tomislav Karamarko.

"HDZ je hrvatski orijentirana stranka, koja ne želi Hrvatsku razbijati na regije", kazao je Karamarko, te ustvrdio kako većina županija radi dobro, a stanovništvo se identificira sa županijama.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku

Čelnik HDZ-a najavio je racionalizaciju poslovanja županija gdje je to potrebno, ali i istaknuo kako županije iz državnog proračuna troše samo dva posto sredstava.

Iako broj županija HDZ nema namjeru smanjivati, ipak će se, kazao je, analizirati broj gradova i općina te vidjeti ima li prostora za smanjivanje broja tih manjih teritorijalnih jedinica.

Karamarko je u Vodicama komentirao i Vladino povećanje trošarina na cigarete i gorivo te nagađanja o prodaji dijela HEP-a i HC-a, ocijenivši to još jednim dokazom da je Vlada svojim postupcima samo pokazala da - ne zna.

Sve dok se ne pokrene proizvodnja te dok ne krenu prave investicije koje će otvoriti radna mjesta, neće se promijeniti ništa, naglasio je Karamarko, koji je vladajuće prozvao da stalno pričaju o uštedama i uzimanju iz džepa drugima, umjesto da razgovor usmjere na teme koje bi izvele Hrvatsku iz krize.

U vodičkom hotelu Olympia okupilo se preko 80 HDZ-ovih župana, gradonačelnika i načelnika koji borave na seminaru "EU i lokalna uprava - kako dalje?". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene