Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed 2 tisuće ljudi

Kalinovik: 'Dobro došli u Mladićevo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko dvije tisuće ljudi okupilo se u nedjelju u mjestu Kalinovik u jugoistočnom dijelu Bosne i Hercegovine i u kojemu je rođen haaški optuženik Ratko Mladić kako bi prosvjedovali protiv njegova uhićenja.

Prosvjedni skup organizirala je udruga BORS koja okuplja razvojačene pripadnike bivše vojske bosanskih Srba na čijem je čelu bio Mladić.

Pročitajte i ovo Davorka Traže zamjenski izlaz iz naselja Bruno na splitskom Žnjanu, građani bijesni zbog radova: "Šta da hitna tu mora doći, kako bi se mimoišli?" Prosvjedi u Novoj Kaledoniji - 1 130 uhićenih Nasilje paraliziralo francuski otok: Zapaljene zgrade i škola, na snazi je policijski sat, a planiran je i bijeg iz zatvora

Uz transparente na kojima je pisalo 'Dobro došli u Mladićevo' i 'Svi smo mi Ratko' prosvjednici su nosili i Mladićeve fotografije iz ratnog razdoblja pri tom bučno provjedujući zbog uhićenja njihova idola koji je optužen za najteže ratne zločine, uključujući genocid u Srebrenici.

Presjednik BORS-a Pantelija Ćurguz u dugom je govoru uz žaljenje zbog Mladićeva usuda govorio o Jasenovcu, stradanjima Srba tijekom povijesti i o tome kako su drugi odgovorni za protekli rat na području bivše Jugoslavije.

'Mi nismo zaboravili koga su klale crne hrvatske legije, handžar divizije i druge fašističke falange a na čijoj su strani bili srpski sinovi', kazao je Ćurguz dok je dopredsjednik BORS-a Dražan Perendija kazao kako će Mladić 'živjeti dok je živ i jedan Kalinovčanin i Srbin'.

Nakon zabačenog Kalinovika, BORS prosvjedno okupljanje zbog Mladićeva uhićenja kani organizirati i u Banjoj Luci 31. svibnja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene