Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić izjavio je da njegov ured nije bio dužan sanirati jučerašnje puknuće magistralne cijevi na križanju Vukovarske i Lučićeve ulice jer za takve intervencijie nije nadležan, a zbog čega su ga danas prozivali pojedini mediji.


'Budući da životi i zdravlje ljudi nisu bili ugroženi Ured za upravljanje u hitnim situacijama nije trebao izaći na teren jer puknuća vodovodnih cijevi nisu u nadležnosti ovog Ureda', rekao je Kalinić na konferenciji za novinare. Dodao je da su na terenu bili svi koji su zaduženi za intervencije u takvim situacijama i s kojima je Ured tijekom sanacije bio u kontaktu - djelatnici Vodovoda i odvodnje koji su sanirali magistralnu cijev, zagrebačka prometna policija koja je regulirala promet, radnici Zagrebačkih cesta koju su sanirali prometnicu te djelatnici ZET-a.

Vezani članci Poplava u Splitu zbog puknute cijevi - 4 Bujica u Splitu: "Prije dvije godine bio je isti slučaj. Samo su to popravili i otišli, više nikad nisu pogledali cijevi" Slika nije dostupna Zagreb: Eksplodirala cijev vrelovoda, dva radnika ozlijeđena

>> Zagreb: Pukao magistralni cjevovod, prometni kolaps

Kalinić je rekao da je cjelokupni promet na mjestu puknuća pušten jutros u pet sati, a asfaltiranje prometnice završeno sinoć u 22 sata. Jučer u 16 sati bio je gotov popravak cijevi koja je pukla zbog vibracija od prometa i starosti jer potječe iz 1948. godine. (Hina)