Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliski suradnik i prijatelj

Kalinić: 'Ja sam tu jer je Milan Bandić bio i ostao moj prijatelj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kalinić je rekao da ga uhićenje Milana Bandića zbog pritiska policije u zadnje vrijeme nije iznenadilo i očekuje da će oko toga još biti žestoke borbe.

Pavle Kalinić, pročelnik gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i jedan od najbližih suradnika uhićenog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, izjavio je večeras kako ga, zbog 'pritiska' policije u zadnje vrijeme, to uhićenje nije iznenadilo, a očekuje da će oko toga još biti žestoke borbe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Direktor Holdinga Ljubičićev odvjetnik: 'Znamo zašto se tereti, dvije su teme' Slika nije dostupna Uhićen Bandić Prve reakcije: 'Nije bilo brzo, ali...! Oba su pala!'

'Koji je pritisak bio u zadnje vrijeme, naročito iz MUP-a, s obzirom da su šleperima odvlačili papire i tražili i dlaku u jajetu, nije me iznenadilo ovo što se dogodilo. Ne očekujem da će to biti cakum-pakum gotovo, bit će tu još žestoke borbe i odvjetničkih timova s jedne i druge strane', rekao je Kalinić za Dnevnik Nove TV.

Unatoč uhićenju gradonačelnika, ne smatra da će biti problema u funkcioniranju grada, podsjećajući kako su gradonačelnikovi bliski suradnici taj posao odradili kada je Bandić imao zdravstvenih problema. "Naravno da će biti određenih tenzija i pretumbavanja, ali u svakom slučaju stvari će dalje funkcionirati bez problema", poručio je.

Zagreb: Uhićen gradonačelnik Bandić, u tijeku je pretres njegovog stana i Ljubičićeve kuće

Upitan očekuje li da će biti 'bježanja' iz Bandićeva tabora, odgovorio je kako je 'to uobičajeno'. 'To spada u hrvatski mentalitet, nije ništa čudno i to je već viđeno X puta. Međutim, ja sam tu jer je Milan Bandić bio i ostao moj prijatelj, bio on na Pantovčaku ili se nalazi negdje drugdje, sasvim svejedno. Ja sam tu da odradim svoj dio posla i prema prijatelju i prema suradniku', istaknuo je Kalinić.

Upitan misli li da ovo uhićenje znači i Bandićev kraj u političkom smislu, odgovorio je kako to ovisi o puno elemenata koji će se ovih dana posložiti, a očekuje da bi Bandiću nakon uhićenja rejting mogao i porasti. 'On ima vrlo široku podršku, ne samo u Zagrebu nego i u Hrvatskoj. Mnogi su ga smatrali mrtvim, političkim mrtvacem nakon poraza na predsjedničkim, pa na parlamentarnim izborima, međutim maestralno se vratio s čistom pobjedom na prošlim gradskim izborima, gdje je pobijedio dvije najveće stranke HDZ i SDP', naglasio je Kalinić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene