Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ravnatelj ratne bolnice u Mostaru

"Kako je bočica došla do Praljka? Ovo je propust zbog kojeg Haškom sudu treba suditi!"

Miljenko Lugonja (Foto: Dnevnik.hr)
Miljenko Lugonja (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Miljenko Lugonja (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ravnatelj ratne bolnice u Mostaru pita se kako je moguće da je do Praljka došla bočica sa supstancom koju je popio nakon potvrđivanje zatvorske kazne poslije čega je preminuo u bolnici.

Miljenko Lugonja, ravnatelj ratne bolnice u Mostaru komentirao je dramatične scene iz sudnice u Haagu kad je nakon potvrđivanja zatvorske kazne od 20 godina, Slobodan Praljak ustao i popio otrov iz bočice te u poslijepodnevnim satima preminuo u bolnici.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović (Foto: Dnevnik.hr) Zapalio i svijeću Usred rasprave o udomiteljstvu Zekanović održao minutu šutnje za Praljka, zapalio i svijeću u Saboru Slika nije dostupna Ispio bočicu otrova Prije godinu dana na sudu u Haagu ubio se Slobodan Praljak

"Teško je to komentirati, dosta dobro znam Praljka. On je dobar i pošten čovjek, vjernik koji voli svoj narod i ne trpi nepravdu. Ostao sam bez daha i komentara. Ne mogu shvatiti kako je jedna institucija kao Haški sud dozvolila da do Praljka dođe bočica. Ovo je propust zbog kojeg njima treba suditi", kazao je Lugonja.

Presudu i incident komentirao je i Branko Matašin iz Udruge maloljetnih branitelja HVO-a.

"Šokiran sam i zgrožen reakcijom suda. Mi koji smo branili svoje i pomagali izbjeglicama smo zgroženi ovakvom presudom. Treba nastaviti živjeti dalje. Mi smo samo branili svoj narod. Praljak je moralna i odgovorna osoba, mogu suosjećati s nepravdom koja mu je izrečena", kazao je Matašin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene