Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka IDS-u

Kajin: U Županijskoj skupštini Istarskoj događa se nasilje nad demokracijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neizbor Tanje Vrbat (SDP) za potpredsjednicu Županijske skupštine Istarske iz redova oporbe nasilje je nad demokracijom, poručio je Damir Kajin iz Pule.

Saborski zastupnik i vijećnik u Županijskoj skupštini Istarskoj Damir Kajin komentirao je neizbor SDP-ove Tanje Vrbat.

Pročitajte i ovo Dalibor Paus, IDS Ušao u Sabor Čelnik IDS-a Paus stavio mandat na raspolaganje, potvrdio da je razgovarao s Grbinom Maskirani napadač u Zadru napadnut SDP-ovac Policija još traga za maskiranim muškarcem u Zadru: "Razlog može biti samo jedan"

'To je nasilje nad demokracijom i kontinuitet Jakovčićeve i Kozlevčeve Županijske skupštine iz prošlog mandata. To što se dogodilo ima veze s onim vremenima kad je jednom Matku Laginji nije dopuštalo govoriti materinjim jezikom', kazao je Kajin na konferenciji za novinare održanoj u Puli.

'Gospodo, loše ste počeli, doduše, tipično za vas, ali znajte da ćete imati opoziciju', poručio je Kajin IDS-ovcima, napominjući da ga takvo ponašanje vladajućih ne iznenađuje.

>>Jakovčić dobio pismo od Milanovića, ali ne želi govoriti o sadržaju

Podsjetio je pritom da je premijer Zoran Milanović nedavno dao prostor IDS-ovom doministru turizma Ratomiru Ivičiću, rekavši kako ' to ministarstvo vodi Ivan Jakovčić', te kako je bivši direktor Brijuni rivijere 'došao u Jakovčićevo ime nadzirati ministra Darka Lorencina'.

Na Skupštini će za početak zatražiti, kazao je, točan broj zaposlenih u javnom sektoru od 2001.,embargo na daljnja zapošljavanja u javnoj upravi, ukidanje ureda Županije u New Yorku, poništenje urbanizacije Barbarige i Dragonere te prestanak angažmana PR agencija.

'Više dobivaju Krešimir Macan i Manjgura, nego što se u Istri troši za borbu protiv droge', kazao je.

'Besposlen pop i jariće krsti', rekao je povodom skore rasprave o sjedištu Županije. Iako je za to da sjedište bude Pula, puno važnijom smatra raspravu o uzrocima i posljedicama propasti pazinskog gospodarstva, za što odgovornom smatra IDS-ovu vlast. Ponovo je upozorio da je Istra prostor straha i korupcije.

'Tragično je da netko odgovara za 2000 kuna, a netko drugi za dva milijuna eura neće odgovarati. U Istri se pere novac, Istra je prostor gdje je droga najprisutnija, istarski dužnosnici su milijunaši u eurima, u Istri su treću privatizaciju - kupnju poljoprivrednog zemljišta i naknadnu urbanizaciju -najsveobuhvatnije proveli istarski sinovi', rekao je Kajin u Puli.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene