Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neizbor Tanje Vrbat (SDP) za potpredsjednicu Županijske skupštine Istarske iz redova oporbe nasilje je nad demokracijom, poručio je Damir Kajin iz Pule.


Saborski zastupnik i vijećnik u Županijskoj skupštini Istarskoj Damir Kajin komentirao je neizbor SDP-ove Tanje Vrbat.

Vezani članci Joško Klisović, kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović na Jakuševcu najavio: "Oslobodit ćemo grad od kanti i kontejnera" Slika nije dostupna 'Mi se bavimo konkretnim stvarima, a ona kao da je u predizbornoj kampanji'

'To je nasilje nad demokracijom i kontinuitet Jakovčićeve i Kozlevčeve Županijske skupštine iz prošlog mandata. To što se dogodilo ima veze s onim vremenima kad je jednom Matku Laginji nije dopuštalo govoriti materinjim jezikom', kazao je Kajin na konferenciji za novinare održanoj u Puli.

'Gospodo, loše ste počeli, doduše, tipično za vas, ali znajte da ćete imati opoziciju', poručio je Kajin IDS-ovcima, napominjući da ga takvo ponašanje vladajućih ne iznenađuje.

>>Jakovčić dobio pismo od Milanovića, ali ne želi govoriti o sadržaju

Podsjetio je pritom da je premijer Zoran Milanović nedavno dao prostor IDS-ovom doministru turizma Ratomiru Ivičiću, rekavši kako ' to ministarstvo vodi Ivan Jakovčić', te kako je bivši direktor Brijuni rivijere 'došao u Jakovčićevo ime nadzirati ministra Darka Lorencina'.

Na Skupštini će za početak zatražiti, kazao je, točan broj zaposlenih u javnom sektoru od 2001.,embargo na daljnja zapošljavanja u javnoj upravi, ukidanje ureda Županije u New Yorku, poništenje urbanizacije Barbarige i Dragonere te prestanak angažmana PR agencija.

'Više dobivaju Krešimir Macan i Manjgura, nego što se u Istri troši za borbu protiv droge', kazao je.

'Besposlen pop i jariće krsti', rekao je povodom skore rasprave o sjedištu Županije. Iako je za to da sjedište bude Pula, puno važnijom smatra raspravu o uzrocima i posljedicama propasti pazinskog gospodarstva, za što odgovornom smatra IDS-ovu vlast. Ponovo je upozorio da je Istra prostor straha i korupcije.

'Tragično je da netko odgovara za 2000 kuna, a netko drugi za dva milijuna eura neće odgovarati. U Istri se pere novac, Istra je prostor gdje je droga najprisutnija, istarski dužnosnici su milijunaši u eurima, u Istri su treću privatizaciju - kupnju poljoprivrednog zemljišta i naknadnu urbanizaciju -najsveobuhvatnije proveli istarski sinovi', rekao je Kajin u Puli.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook