Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kajin: IDS je mogao postići i bolji rezultat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Istarskoga demokratskog sabora (IDS) Damir Kajin kazao je da je IDS na ovim izborima mogao postići i bolji rezultat, ali da je podcijenio okolnosti.

Kajin je ocijenio da su protekli izbori bili teški i za glasače jer je, kako je rekao, stvorena lažna dilema između HDZ-a i SDP-a. Iza tog dvoboja stoji krupni kapital i mediji, rekao je ustvrdivši da se izbore više ne dobiva srcem, rezultatima i programima nego novcem i medijskom podrškom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prekršio statut Kajin je i službeno izbrisan iz evidencije članstva IDS-a Slika nije dostupna Bez Jakovčića SDP uz Kajina, on zadovoljan

Kajin je rekao da je SDP mnogo dobio na ovim izborima, ali da je time oslabio svoje moguće partnere, a da je HDZ "totalno usisao prirodne saveznike koje je sam stvorio", istaknuvši za primjer HSP.

Potpredsjednik IDS-a ustvrdio je da ključ izbora drže predstavnici nacionalnih manjina u Saboru, a da njima HDZ nikada neće dati dvostruko pravo glasa. Ako dogovore bilo što manje od dvostrukog prava glasovanja pripadnika nacionalnih manjina, bit će prijevara njihove izborne baze, rekao je.

Kajin je izrazio uvjerenje da će predsjednik RH Stjepan Mesić, nakon konzultacija s predstavnicima parlamentarnih stranaka, dati mandat za sastavljanje vlade lijevom centru. Predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu je poručio da je nedopustivo da navodi mogućnost izbijanja demonstracija ako HDZ ne dobije mogućnost sastavljanja vlade, kazavši da "Hrvatska nije Ukrajina".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene