Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na predstojeće lokalne izbore u Istarskoj županiji SDP ide u koaliciji s HNS-om i HSU-om, ali ne i s IDS-om, a za župana će poduprijeti Damira Kajina, ako se on kandidira.


Odluku o tome donijeli su danas predsjednici općinskih i gradskih organizacija SDP-a u Istri u Pazinu na sastanku kojim je predsjedavala povjerenica stranke u Istri Ada Damjanac, a nazočan je bio i glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan.

Damjanac je nakon sastanka rekla novinarima kako je odluka o koaliranju bila očekivana nakon posljednjih razmirica između predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića i Predsjedništva SDP-a.
Jakovčić je, naime, odluku središnjice SDP-a u studenom o raspuštanju ogranaka SDP-a u Puli i Županiji ocijenio kao "prvorazredno političko pitanje s pokušajem destabiliziranja Istre".

Vezani članci Evelino Vale, muškarac kojeg su napala trojica huligana u Puli (Foto: Dusko Marusic/Pixsell) Jedan od napadača u Puli je pripadnik vojske. Umirovljenik: "Bez riječi su stavili kapuljače na glave i krenuli na mene" Valter Flego (Foto: Dusko Marusic /PIXSELL) Nakon Jakovčića još jedan istarski župan ide u Bruxelles: Doznajemo tko će zamijeniti Valtera Flegu

>>Kajin: Jakovčić i Flego 'neargumentirano udaraju po vladi'

Damir Kajin izrazio je zadovoljstvo potporom. `Drago mi je da je SDP prepoznao promjene koje će obilježiti iduće desetljeće u Istri. Ovu strahovladu Ivana Jakovčića i njegovih gradonačelnika u Istri, ovu umreženost i ovo poigravanje s egzistencijom malih ljudi valja čim prije zaustaviti´ kazao je Kajin dodavši kako SDP-ova potpora nije "samo potpora njemu, već svima kojima je stalo da zaustave autokraciju u Istri".  (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook