Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grmljavinska naoblaka

Zastrašujuće: Istru zahvatila nova grmljavinska naoblaka, dosad zabilježeno čak 20.000 munja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oblaci vidljivi na satelitskoj snimci prekrili su Istru. Prema Blitzortugu, ondje je jutros zabilježeno čak 20.000 munja.

Grmljavinska naoblaka koja zahvaća Istru u petak ujutro s jugozapada je ogromna, do sada je zabilježeno gotovo 20.000 munja. I dalje ima dosta grmljavinske aktivnosti, javlja Istramet.

Pročitajte i ovo Munja (Foto: Screenshot/YouTube) tragedija u indiji U seriji udara munja poginulo više od stotinu ljudi, vlasti upozorile građane da ne izlaze van Slika nije dostupna obilne kiše Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo jug Istre: U samo dva sata više od 11 tisuća munja

Podsjetimo, više tisuća munja nad Istrom zabilježeno je i u četvrtak poslijepodne, kada je na to područje pala i velika količina oborina.

Jaka kiša i bujice izazvale su brojne poteškoće u prometu, a zbog poplavljene ceste bio je blokiran i istarski ipsilon.

Kretanje oborina i nevremena možete u realnom vremenu pratiti OVDJE.

Približavanje sustava moglo se dobro uočiti s obzirom da se tom prilikom razvio tzv. "shelf cloud" iza kojeg je nastupio silovit pljusak i jak nalet vjetra. Najjači vjetar zabilježen je u Puli, gdje je na Boriku izmjeren udar od 61 kilometar na sat, a na Stoji 60 kilometara na sat. Osim u Puli, jaki udari vjetra zabilježeni su na području Poreča (52 kilometra na sat).

Radilo se o jugozapadnjaku ili čak zapadnjaku, koji zna biti vrlo neugodan za pojedine luke i lučice, navode iz Istrameta i dodaju kako usprkos silovitom naletu kiše obilnije oborine nisu zabilježene. Tako je u Peroju palo 12 milimetara kiše po četvornom metru, u Rovinju 11 milimetara te u Umagu, Puli i Vodnjanu 10 milimetara.

Za razliku od četvrtka, kada su obilna kiša i bujice izazvale velike teškoće na mnogim cestama, uslijed čega je na nekoliko mjesta bio poplavljen Istarski ipsilon pa su neka vozila ostala zarobljena u vodi, u petak nije bilo većih problema u prometu.

"Sve su ceste prohodne, u Istri nema nikakvih zastoja i gužvi, osim manjih gužvi na graničnim prijelazima, odnosno na izlasku iz zemlje", izjavila je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene