Jaka kiša i bujice izazvale su u četvrtak popodne brojne teškoće na više prometnica u Istri, a prema navodima istarskog portala Istrameta, bujice su na nekoliko mjesta poplavile i dionice istarskog ipsilona gdje je promet blokiran.

Galerija


U Višnjanu je padala jaka tuča, a kod obližnjeg odmorišta Bačva na Ipsilonu na kolniku se zadržala velika količina vode u kojoj je zapelo nekoliko vozila, pa je promet blokiran.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Snažno nevrijeme diljem zemlje: Vjetar čupao stabla i prevrtao vozila, u Samoboru munja ozlijedila troje ljudi Pula: Zbog snažnog pljuska vozila se teško probijala gradskim prometnicama (Screenshot: IstraMet) Istra na udaru snažnog nevremena, u Puli automobili "glisirali" ulicama

Zabilježeno je više od 4000 udara munja iznad Istre, a lokalno je palo 100 mm kiše, javlja Istramet. U samo nekoliko sati premašena je količina koja inače padne tijekom cijelog mjeseca. Najobilnija kiša zabilježena je u Livadama, čak 79 mm. U Bonacima kraj Baderne palo je 35 mm, Lanišću 34 mm, a u Pazinu (25 mm).

Istarska policija javlja da je od 14.28 sati zatvoren Istarski ipsilon zbog vode na 31. kilometru kod mjesta Bačve, od Baderne prema Višnjanu.

U tijeku je ispumpavanje vode te iskopi uz kolnik, a prema riječima zapovjednika vatrogasne zajednice Istarske županije Dina Kkozlevca, i vatrogasci su izašli ne mjesto događaja.

Osim njih, na terenu su i članovi tehničke ekipe Bina-istre koji su pročistili 'save šahtove' oko kriznog područja. (I.D. / Hina)