Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

O gospodarskoj strategiji SDP-a u Puli su na večerašnjoj tribini govorili predsjednik Gospodarskog savjeta te stranke Ljubo Jurčić, te potpredsjednik SDP-a i koordinator za 8. izbornu jedinicu Zlatko Komadina.


Osnovica gospodarske strategije SDP-a je povećanje gospodarskoga rasta bruto domaćeg proizvoda sa sadašnjih četiri na osam posto, rekli su, te naglasili da SDP od samoga početka želi usmjeriti predizbornu kampanju u gospodarskom smjeru.

Vezani članci Branko Bačić Bačić odbrusio Milanoviću: "I tada sam mu odgovorio, kao i sada, da nisam urar, niti poput njega, procjenitelj vrijednosti satova" Sjednica Vlade (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Zbog eura Vlada hitno prodaje udjele u više od 300 tvrtki

"Barem dvije godine našega mandata neće biti privatizacije
Uljanika", kazao je Ljubo Jurčić. N

ajprije treba sagledati poslovanje pulskoga brodogradilišta, a tek onda eventualno krenuti u privatizaciju određenih djelatnosti unutar tvrtke.

Privatizacija ne smije biti sama sebi svrha, već se prije nego što se krene u nju treba izraditi strategija, rekao je Jurčić i naglasio da državi više nije potrebna privatizacija zbog prihoda, jer ona, smatra Jurčić, ima dovoljno novaca, već to mora biti dobro promišljena odluka.

Navodeći decentralizaciju kao nužan uvjet gospodarskoga razvoja Hrvatske potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, prozvao je vladajuću stranku zbog izostanka, kako je rekao, svih najavljenih i nužnih reformi u zemlji.

Što se predstojećih izbora tiče, cilj SDP-a je da samostalno porazi HDZ i ponudi koaliciju strankama sa sličnim izbornim programom, kazao je Komadina. 

Dodao je da je predizborna koalicija na području Istre i
Rijeke već ponuđena IDS-u, čiji se odgovor očekuje.

Rekao je i da se SDP nalazi u specifičnoj situaciji jer su pred tom strankom parlamentarni i izbori u stranci.

"Nadam se da će stranka iz izborne Konvencije izaći još jača i time pokazati svoju stabilnost", zaključio je Zlatko Komadina.