Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Domaći političari

'Josipovićev govor možda bolji i od Obaminog'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednikov govor prekidali uzvanici su u nekoliko navrata burnim pljeskom. Što su iščitali iz predsjednikova govora, otkrili su nam neki od uzvanika.

'U nečemu će biti kontinuiteta, u nečemu će biti inovacije, ali uvijek računam na dobrobit Hrvatske', rekao je sad već bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. Mnogi su se pronašli u govoru Ive Josipovića. 'Ja vjerujem da će Vlada imati u novom predsjedniku podršku za rješavanje tih teških gorućih, ključnih gospodarskih problema', istaknuo je ministar gospodarstva Đuro Popijač.

Pročitajte i ovo Tomislav Sokol plesao u noćnom klubu Od šanka do podija Nije Sokol jedini koji voli plesati: Pogledajte kako partijaju i drugi hrvatski političari Kako političari koriste službene kartice - 6 Bez pardona Političari jeli, pili i organizirali svadbe sve na naš račun: Pogledajte koliko je tko potrošio

'Optimističan govor, nadam se da će, ali sam i uvjeren da će na taj način i voditi državu u budućnosti. Dakle da ulazimo u jedno razdoblje smirenosti, poleta, entuzijazma, borbe', rekao nam je šef IGH-a Jure Radić. 'Kao ministar turizma moram podcrtati da je on u svom govoru naglasio da je razvoj turizma i u njegovom programu vlastitom, kao predsjednika', ističe ministar turizma Damir Bajs.

>> UŽIVO: Prvi put u Hrvatskoj primopredaja vlasti

'Vidi se da se na govoru radilo, da je bilo različitih profila ljudi koji su to radili, od povijesti, tehnologije, ekologije, društvenih skupina i tako dalje. Baš pravi predsjednički govor, možda bolji od Obaminog', istaknuo je Ljubo Jurčić ekonomist i šef Nadzornog odbora Podravke. Iz šest stranica izgovorenog teksta uzvanici su izvukli vlastite poruke. Šef SDP-a Zoran Milanović tako je u govoru čuo poruku pravednosti i borbe protiv nepravilnosti svih vrsta, odnosno kriminala i lopovluka.

'Mislim da je govor dao okvir onoga kako će se Josipović ponašati, međutim trebamo vidjeti kakav će biti sadržaj', smatra Miroslav Tuđman. No, suradnji s Josipovićem u Vladi se vesele. 'Očekujem da će ta suradnja biti dobra, da će ona biti konstruktivna, da će ona biti iskrena i otvorena, kako bismo gradili mostove između Pantovčaka i Markovog trga', istaknula je premijerka Jadranka Kosor.

'Na čelu države imamo vrsnog pravnika, koji je ujedno i kompozitor pa će on to uskladiti, sve fino, da to svira usklađeno i harmonično', slikovit je bio u opisu Josipovićevog govora predsjednik Sabora Luka Bebić. 'Predstavlja jedan smirenje da tako kažem, ne aferaški nego programski, vođenje i rješavanje svih onih problema koji će se javiti', smatra Josip Friščić, prvi čovjek HSS-a. 'On je jedan smiren čovjek, vrhunski intelektualac i vjerujem da će unaprijedi Hrvatsku u suradnji s međunarodnom zajednicom, tako da će na neki način mirno djelovati u unutarpolitičkim odnosima', zaključio je prvi HSLS-ovac Darinko Kosor.

'Mislim da je u govoru spomenuo sve obvezne likove a dio je bilo i slobodnog sastava, to je ono što se ticalo pravde i pravne države', smatra ministar pravosuđa Ivan Šimonović. 'Nadam se da će se držat temeljnih smjernica inauguracijskog govora i da će biti u granicama Hrvatskog Ustava', zaključio je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Milorad Pupovac iz SDSS-a, smatra kako govor Ive Josipovića ohrabruje. 'Posebno značajno naravno pitanje suradnje u regiji i otvorenih pitanja, koja ovoga trenutka priječe da ta suradnja bude još bolja', istaknuo je. Radimir Čačić, čelnik HNS-a, na kraju je rekao kako je Hrvatska dobila predsjednika, koji će ju sasvim sigurno i više nego dostojno reprezentirati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene