Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mesić Josipoviću

Prvi put u Hrvatskoj primopredaja vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Idućih pet godina zemlju će voditi profesor Ivo Josipović. Na Pantovčaku, u Uredu Predsjednika obavljena je primopredaja vlasti.

Nakon bilateralnih susreta s kolegama iz Europe Ivo Josipović stigao je u Predsjedničke dvore, a potom je sa Stjepanom Mesićem sjeo na kratki razgovor. Mesić, činilo se, jedva je čekao da sve završi, bio je prilično opušten, šalio se, slikao se sa suradnicima i oprostio se s njima. Primopredaja u Hrvatskoj ne izgleda kao u Americi. Mi nemamo kovčeg s nuklearnim šiframa. Jedinu šifru koju Mesić predaje Josipoviću je ona od sefa u uredu predsjednika. Prvi put u povijesti ispred grba predsjednika dvojica šefova države jedan bivši i jedan sadašnji obratili su se naciji zadovoljni kako je prošla primopredaja.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo

'Primopredaja je bila jako dobra. Izbori su provedeni na najvišem civilizacijskom nivou, s tim možemo biti zadovoljni i legitimirati se u Europi i svijetu. Dobili smo predsjednika koji će štiiti Ustav i zakone. Stoga odlazim zadovoljan jer je Hrvatska uz pravim rukama', rekao je Mesić. 'Primopredaja je prošla sjajno. Ističem i zahvaljujem Mesiću za sve što je napravio za RH. Njegov prilog razvoju demokracije je sjajan. On odlazi s mjesta predsjednika, ali ne i iz hrvatske politike. Bit će važan faktor na hrvatskoj političkoj sceni', rekao je novinarima Josipović.

Nakon izjave Jospović je ispratio Mesića, a ima još cijeli niz bilateralnih susreta koje treba objaviti. Mesić je rekao kako će još večeras nakratko posjetiti svoj novi ured u Grškovićevoj. Najavio je da će otići i na odmor, najvjerojatnije će posjetiti sestru u Francuskoj. Od djelatnika u Uredu na poklon je dobio sat te dodao da je bilo i suza zbog toga što odlazi. Od poklona koje je tijekom mandata dobio uzet će neke od maketa brodova te 'portrete na kojima najviše sebi sliči'. Dodao je da će posjetiti klub obožavateljica iz Biograda koje su ga pozvale na brod, našalivši se da će to biti izvrsno jer, će biti jedan muškarac i 40-ak žena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene