Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobrosusjedska suradnja

Josipović se susreo s Komšićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi neslužbeni susret novoizabranog hrvatskog predsjednika s predsjednikom jedne države.

Novoizabrani predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović susreo se u četvrtak sa Željkom Komšićem, predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u Vili Prekrižje. Bio je to ujedno prvi neslužbeni susret novoizabranog predsjednika Josipovića s predsjednikom jedne države.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Željko Komšić (Foto: AFP) Željko Komšić Optužio Hrvatsku za miješanje u unutarnje poslove BiH: "Bolje bi bilo da vratite ukradeni novac građanima BiH"

Kako je priopćeno, tijekom susreta se razgovaralo o dobrim bilateralnim odnosima Hrvatske i BiH i o političkim prilikama u regiji. Ocijenjeno je kako trenutno vlada vrlo povoljna klima za ubrzavanje procesa rješavanja spornih pitanja između dviju država.

Dr. Josipović je istaknuo kako se ovaj susret i buduća suradnja uklapaju u njegov predizborni program u kojem je dobrosusjedska suradnja, posebno s BiH, bila postavljena kao jedan od prioriteta vanjske politike, navodi se u priopćenju Ureda novoizabranog predsjednika Ive Josipovića. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene