Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dani piva'

Josipović: Najvažnije je iskorijeniti korupciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović susreo se danas s vodstvom SDP-a Karlovačke županije na ‘Danima piva’ i u neslužbenu razgovoru s mnogobrojnim građanima saznao što ih najviše muči, istaknuvši da je najvažnije iskorijeniti korupciju.

Novinarima je poslije izjavio da su takvi susreti važni jer je ustavna dužnost da predsjednik bude predsjednik svih državljana. Obećao je da će, pobijedi li na izborima, provesti promjene u korist svih, surađivati s vladama koja god stranka bila na vlasti, promicati vrijednosti za koje se zalaže i kao čovjek i kao političar. Josipović smatra da su potrebne opće promjene i promjene općeg okvira poslovanja, a najvažnije je da se na svim razinama ‘iskorijeni kultura korupcije koja je veliko zlo’. Obećao je građanima da će na tome ponajviše raditi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zabrinjavajuće Ne vjerujete u klimatske promjene? Pogledajte kako je rasla temperatura u Hrvatskoj od početka 20. stoljeća do danas Slika nije dostupna 12 KANDIDATKINJA I Alemka Markotić i Bandićeva zastupnica Natalija Prica bore se za titulu ''Zagrepčanka godine''

‘Predsjednik države možda ne može voditi gospodarstvo jer nema te ovlasti, ali može uzeti batinu koja mu stoji na raspolaganju u službama kojima je čelnik i udariti po korupciji’, izjavio je Josipović. Na novinarski upit o slučaju Kapetana Dragana, odnosno australskom neizručenju okrivljenika Dragana Vasiljkovića za ratni zločin, Josipović je kazao da je ta odluka australskog suda nepravedna. Ona bi mogla omogućiti da netko ‘ozbiljno sumnjiv za ratni zločin - za zločin ne odgovara’, kazao je.

Po njegovu mišljenju hrvatsko pravosuđe neko vrijeme nije bilo ‘najsjajnije’ za sankcioniranje ratnih zločina, ali je unazad nekoliko godina napredovalo, što je potvrdio i Haaški sud prepuštanjem suđenja Hrvatskoj u predmetu Norac-Ademi, ali australski sud nije uzeo u obzir činjenicu, kako je kazao, da u Hrvatskoj postoje uvjeti za pravedno suđenje. ‘Dane piva’ večeras je obišao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. I on se susreo sa sdepeovcima Karlovačke županije, ali nije ostao na večeri. O tom susretu Josipović je kazao da je bio ‘slučajan i srdačan jer da su oni stranački kolege i prijatelji’. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene