Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez obzira na ulazak u EU

Josipović: Hrvatska će ostati angažirana u regiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je na Croatia summita da je interes Hrvatske da ostane angažirana u regiji bez obzira što se nalazi pred ulaskom u Europsku uniju.

Josipović je izrazio spremnost Hrvatske da susjedima pruži svu pomoć u europskim integracijama, ne propustivši naglasiti da je osim hrvatskih dobrih želja, u tome i hrvatski gospodarski i svaki drugi interes. ‘Mi smo, što se tiče ulaska u EU, pred generacijskom zadaćom…ali naš interes ostaje i jako angažiranje u regiji’, izjavio je Josipović novinarima na marginama summita.

Govoreći o mogućem susretu s bivšim srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, koji je u subotu prijepodne nenajavljeno stigao u Dubrovnik, hrvatski predsjednik je kazao da bio to bio, ako se sastanu, ‘jedan od dobrih signala’.

Pročitajte i ovo Razrušeni hoteli u Kuparima - 2 Besplatna reklama Najpopularniji youtuber svijeta posjetio razrušeni hotel u Kuparima: Video ima 80 milijuna pregleda Cijena kvadrata - 3 Obaraju rekorde Za cijenu cijele kuće na Banovini u ovom gradu možete kupiti tek deset kvadrata: "Ne znam kako će moja djeca nešto kupiti"

>> Tadić i Thaqi ipak nisu razgovarali

‘Ali bolje bi naravno bilo da se sastanu oni koji vode svoje vlade, da sa srbijanske strane to bude predsjednik ili premijer’, ocijenio je Josipović. ‘Doći će vjerojatno i to vrijeme’, kazao je Josipović i dodao kako je dobro što je skup u Dubrovniku upravo mjesto gdje se ljudi sastaju jer to samo koristi hrvatskoj afirmaciji.

Croatia summit je već tradicionalno godišnje okupljanje premijera, ministara i drugih predstavnika iz Europe, SAD-a, NATO-a i drugih organizacija. Ove godine po prvi puta sudjeluju i ministri vanjskih poslova Egipta, Maroka, Tunisa, Alžira i Libije, zemalja južnog Sredozemlja i sjevera Afrike koje je početkom godine zahvatio val pobuna protiv matičnih, nedemokratskih režima. Skup završava danas popodne. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene