Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još bez rješenja

Zaposlenici Imunološkog: Zavod mora ostati cjelina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od strateških ciljeva je, navodi ministar Vrdoljak, da proizvodnja Imunološkog zavoda ostane u Hrvatskoj.

Nakon što je visoki trgovački sud prekinuo stečaj Imunološkog zavoda, predstavnici ministarstva gospodarstva, zdravlja i rada te Državnog ureda za upravljanje imovinom, traže najbolje rješenje za tu strateški važnu tvrtku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oporba kritizira Ministar zdravstva za Novu TV otkrio planove za Imunološki zavod Slika nije dostupna 'Treba nam dozvola' Problem 'Imunološki': Poslali i treće pismo 'prezaposlenom premijeru'

Dogovoreno je kako će država, kao najveći vjerovnik, ali i vlasnik Zavoda, u što skorijem roku pokrenuti predstečajni postupak. Na taj se način otvara mogućnost izrade održivog plana restrukturiranja, ali i mogućnost dubinskog snimanja od strane potencijalnih investitora.

Poništen stečaj nad Imunološkim zavodom!

Zaposlenici Imunološkog zavoda pak smatraju kako Zavod mora ostati javna institucija te se ni u kojem slučaju ne bi smio dijeliti.

'Mi ćemo inzistirati da ostanemo nekakva gospodarska cjelina kao što smo i bili i to nam je zapravo ono što nam je najvažnije ovog momenta', izjavila je Lidija Jagarinec iz sindikata EKN-a.

'Završetkom predstečajne nagodbe dobiti ono što u stvari jesu strateški ciljevi a to je da proizvodnja Imunološkog zavoda, od cjepiva do krvnih derivata ostane u Hrvatskoj', kazao je ministar gospodarstva, Ivan Vrdoljak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene