Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pred županijskim sudom u Puli podignuta je optužnica protiv supružnika Vinke i Mirka Cetinskog te još devet osoba zbog zlouporabe položaja i ovlasti i pranja novca na štetu tvrtke Kermas Danka Končara, a sumnjiči ih se da su si neosnovano pribavili više od 50 milijuna kuna.


Ovo je druga optužnica protiv supružnika Cetinski. U prvoj, podignutoj početkom veljače, Vinku i Mirka Cetinskog te Dragu Radolovića i dvije tvrtke tereti se za zloporabe u kupoprodaji nekretnina kojima su sebi pribavili 90,5 milijuna kuna, oštetivši za taj iznos tvrtke poduzetnika Danka Končara.

Vezani članci Slika nije dostupna CETINSKI PODIVLJAO "Svakako ste pi*ke! Potplaćena i neprofesionalna stoka" Slika nije dostupna Počinje suđenje supružnicima Cetinski

Pulsko županijsko državno odvjetništvo objavilo je danas da je nakon završetka istrage podignulo pred županijskim sudom u Puli optužnicu protiv jedanaestero hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te kaznenih djela pranja novca počinjenih na štetu jednog trgovačkog društva. U priopćenju na web stranicama županijskog državnog odvjetništva nije objavljen identitet optuženih, nego samo godina rođenja.

Vinka Cetinski: Suprug i ja žrtve smo Danka Končara

Riječ je, kako se doznaje, o okončanju istrage koja se vodila protiv Vinke Cetinski, njezina supruga Mirka i sina Mattea, zatim Željana i Romine Hrvatin, Borisa i Marina Sorga, Gordana Dobrovića i Željka Bilića kao i nekoliko drugih članova obitelji navedenih osoba zbog sumnje da su malverzacijama oštetili tvrku Kermas u vlasništvu Danka Končara.

Tereti ih se da su od 2007. do 2009. godine u Rovinju, kako bi se neosnovano okoristili prilikom kupoprodaje poslovnih udjela u dva trgovačka društva, određivali, odobravali i naplaćivali veće cijene za poslovne udjele od njihove stvarne vrijednosti te tako na razlici u cijeni neosnovano prisvojili 25,9 milijuna kuna. Jedanaestero optuženih tereti se i da su prilikom kupoprodaje zemljišta od fizičkih osoba s prodavateljima usmeno ugovarali niže kupoprodajne cijene od one koje su navodili u pisanom ugovoru, pa su razliku između tako ugovorenih cijena zadržavali za sebe i neosnovano si pribavili ukupni iznos od 52,058 milijuna kuna.

Navedene iznose novca su zatim radi prikrivanja njihovog pravog izvora ulagali, preuzimali, prenosili u bankarskom, novčarskom i drugom poslovanju, navodi se u optužnici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook