Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacila optužbe

Vinka Cetinski: Suprug i ja žrtve smo Danka Končara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vinka Cetinski, optužena da je zajedno sa suprugom Mirkom i još jednom osobom zlouporabama u kupoprodaji nekretnina nezakonito stekla preko 90 milijuna kuna na štetu poduzetnika Danka Končara, odbacila je sve optužbe, ističući da su ona i suprug Končareve žrtve.

'Mi smo Končaru počeli smetati u trenutku kada se spomenuti gospodin počeo upuštati u kojekakve poslove s lokalnim i nacionalnim političko-gospodarskim strukturama. Njegove aspiracije bile su tvornica za preradu ribe Mirna Rovinj, a u konačnici i Podravka, zatim medijska carstva EPH i Glas Istre, po mogućnosti sva brodogradilišta, marine i vjetroelektrane i projekt Brijuni Rivijera", navela je Vinka Cetinski u priopćenju.

Pročitajte i ovo Danko Končar kažnjen - 3 DANKO KONČAR Hrvatski poduzetnik mora Finskoj platiti 40 milijuna eura, prikrio postotak vlasništva u tvrtki Afarak Osoba od povjerenja tajkuna Danka Končara o izvlačenju novca iz rudarske tvrtke večeras u Provjerenom Osoba od povjerenja tajkuna Končara prvi put pred TV kamerama otkrila kako su se izvlačile milijarde iz rudarske tvrtke

Protiv supružnika Vinke i Mirka Cetinski, Drage Radolovića te dviju tvrtki pulsko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu kojom ih tereti da su tijekom 2007. i 2008. godine na području Istre, prilikom kupoprodaje poslovnih udjela u 32 tvrtke naplaćivali veće cijene od njihove stvarne vrijednosti. Na taj su način, tvrdi tužiteljstvo, sebi pribavili nezakonitu korist od 90,5 milijuna kuna, na štetu poduzeća Danka Končara.

Vinka Cetinski u priopćenju sramotnim i nedopustivim ocjenjuje da za optužnicu saznaje iz medija koji, kako kaže, iznose detalje iz optužnice koju nisu dobili ni vidjeli odvjetnici optuženih.

Ocjenjuje kako tužiteljstvo i policija "nisu smjeli" odustati od tog predmeta jer su stvorili ogroman trošak za predmet, "koji bi u pravilu trebao plaćati privatni tužitelj Danko Končar iz vlastitog džepa, koji se već interesno povezao s političko-gospodarsko-medijskom strukturom kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini".

Tvrdi kako su ona i njezin suprug žrtve Končara koji ih je, kaže, iskoristio za ulazak u Hrvatsku, jer se on obratio njima, a ne oni njemu.

'Vinka i Mirko Cetinski oštetili Končara za 90,5 milijuna kuna'

Cetinski navodi kako je Končar na početku govorio kako ga zanima ruralni turizam te izgradnja vila za bogate poslovne ljude u Istri.

"S obzirom da sam se ja time bavila i na fakultetu i bila nekada zamjenica ministra turizma, za mene je to bio izazov. Odradila sam svoje obveze korektno i za to sam trebala dobiti pet posto od ukupnog profita, a dobila sam progon, blokadu cijele svoje i obiteljske imovine, iako imam od Porezne uprave rješenje kako je sveukupna imovina pokrivena zaradom, odnosno jednostavno rečeno, dokazala sam porjeklo svoje imovine", ističe u priopćenju.

Uvjerena je kako joj neće biti teško dokazati istinu i demantirati sve što su mediji pisali o spornoj kupoprodaji nekretnina. Ujedno tvrdi i kako se sve ovo protiv njih vodi kako bi se prikrile prave afere i njihovi akteri, odnosno "gdje je država opljačkana".

Pojedine medije prozvala je da im je cilj medijskom hajom uništiti njezinu obitelj. "Točno je da me Danko Končar prijavio, no prijavila sam i ja njega i nekoliko njegovih suradnika, no o tome nitko ne piše. Zašto? Zato jer ja ne vodim prljavu medijsku igru. Kad ste sigurni što prijavljujete i imate povjerenje u pravosudni sustav, čemu medijska hajka i pritisak na sud", zaključuje u priopćenju Vinka Cetinski.

Kada je optužnica podignuta prije dva dana, Danko Končar izjavio je kako ne želi ništa komentirati s obzirom da je sudski postupak u tijeku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene