Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivotvorenje isprave

USKOK podigao optužnicu protiv bračnog para Cetinski

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je podigao optužnicu protiv četvero hrvatskih državljana među kojima su i Vinka i Mirko Cetinski.

Za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenja isprave, pred Županijskim sudom u Rijeci podignuta je optužnica protiv poreznih inspektora iz područnog ured u Rijeci te bračnog para Cetinski.

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela

Prema optužnici, od 29. kolovoza 2011. do 12. srpnja 2013., u Rijeci i Rovinju tijekom nadzora koje su bili dužni provesti sukladno Zakonu o porezu na dohodak, optuženi inspektori Porezne uprave, prihvatili su neistinite izjave te nevjerodostojne i krivotvorene isprave o zakonitosti stjecanja imovine i izvorima prihoda koje je tijekom nadzora predavao bračni par Cetinski.

'Mirko i ja smo kao Bonnie & Clyde'

Okrivljeni porezni inspektori nevjerodostojnu i krivotvorenu dokumentaciju prihvatili su kako bi prikazali da su izvori za imovinu Cetinski, dokazani i da ne postoji razlika između vrijednosti imovine i dokazane visine sredstava za njezino stjecanje, te su tako, na temelju oporuka, darovnice i potvrda, kao zakonite prihode prihvatili iznose od ukupno 2.230.000 eura, 1.055.000 USD i 460.000 DEM.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene