Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

USKOK je podigao optužnicu protiv četvero hrvatskih državljana među kojima su i Vinka i Mirko Cetinski.


Za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenja isprave, pred Županijskim sudom u Rijeci podignuta je optužnica protiv poreznih inspektora iz područnog ured u Rijeci te bračnog para Cetinski.

Vezani članci Nadan Vidošević Odgođeno ročište: Vidošević danas ipak ne iznosi obranu u aferi Remorker Mirko i Vinka Cetinski Vrhovni sud ukinuo oslobađajuću presudu Mirku i Vinki Cetinski: ''Prvostupanjski sud više će pozornosti posvetiti nalazu grafološkog vještačenja"

Prema optužnici, od 29. kolovoza 2011. do 12. srpnja 2013., u Rijeci i Rovinju tijekom nadzora koje su bili dužni provesti sukladno Zakonu o porezu na dohodak, optuženi inspektori Porezne uprave, prihvatili su neistinite izjave te nevjerodostojne i krivotvorene isprave o zakonitosti stjecanja imovine i izvorima prihoda koje je tijekom nadzora predavao bračni par Cetinski.

'Mirko i ja smo kao Bonnie & Clyde'

Okrivljeni porezni inspektori nevjerodostojnu i krivotvorenu dokumentaciju prihvatili su kako bi prikazali da su izvori za imovinu Cetinski, dokazani i da ne postoji razlika između vrijednosti imovine i dokazane visine sredstava za njezino stjecanje, te su tako, na temelju oporuka, darovnice i potvrda, kao zakonite prihode prihvatili iznose od ukupno 2.230.000 eura, 1.055.000 USD i 460.000 DEM.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook