Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se rasplet

Je li Lovro Kuščević nova Martina Dalić? Upute za podnošenje ostavke pronašli smo na - zanimljivom mjestu

Martina Dalić (Foto: Dnevnik.hr)
Martina Dalić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Martina Dalić (Foto: Dnevnik.hr) Martina Dalić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Upute kako podnijeti ostavku (Foto: Ministarstvo uprave) Galerija 1/2 >>
Afera Borg, Hotmail tih je dana žarila i palila i žestoko tresla fotelju ministrice gospodarstva Martine Dalić. Ona je odbijala podnijeti ostavku, premijer Andrej Plenković gorljivo ju je branio, a ostalo je povijest. Hoće li istu sudbinu doživjeti i bogati ministar Lovro Kuščević?

Svibanj je 2018. Svakoga dana mediji objavljuju nove mailove i SMS-ove u aferi Hotmail vezane za Agrokor u kojima je glavnu riječ vodila tadašnja potpredsjednica Vlade. HNS je govorio da je najvažnije postizanje nagodbe i očuvanje radnih mjesta, a drugi koalicijski parneri SDSS i HSLS tražili su sastanak s premijerom. Martina Dalić ponavljala je da je sve laž i izmišljotina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna koji su sljedeći koraci HNS zaprijetio izlaskom iz Vlade: Otkrivamo zašto Kuščević nije podnio ostavku Slika nije dostupna uskoro moguća rasprava SDP u srijedu upućuje prijedlog za iskazivanje nepovjerenja Kuščeviću: ''Postupanje je duboko nemoralno''

''Navalili ste na potpredsjednicu Vlade, a dobila je nagradu da je to bio najbolji potez u 2017. U supstanci ne vidim loše namjere niti nešto nezakonito", rekao je premijer Andrej Plenković u petak 11. svibnja prošle godine. Istoga dana najavio je da će se sastati s koalicijskim partnerima i zaključio da će sve biti dobro.

Tijekom vikenda osvanuli su novi mailovi, a premijer je u nedjelju nešto opreznije rekao da ih još nije vidio, da će ih proučiti pa odlučiti. Gordan Jandroković poznat i kao HDZ-ov prorok rekao je toga dana da mu se neki dijelovi iz dopisivanja nisu svidjeli.

Neće, neće, pa – ostavka

U ponedjeljak, 14. svibnja premijer Andrej Plenković prihvatio je ostavku Martine Dalić. Tako je u samo tri dana došlo do preokreta. I toga ju je dana branio, objašnjavao da je nabitnije bilo riješiti problem Agrokora i spriječiti tsunami na hrvatski gospodarski sustav.

"U ovom nevjerojatnom spletu okolnosti odjednom ispada da sam ja postala uteg premijeru i Vladi, a ja to nikako ne želim biti", rekla je Martina Dalić obrazlažući ostavku. ''Nisam učinila ništa loše, nemoralno ili Bože sačuvaj nezakonito, ali percepcija je sve'', rekla je Dalić i naglasila da ne želi biti uteg premijeru, vladi ili HDZ-u.

Godinu dana poslije gledamo film s drugim glumcem

Nešto više od godinu dana poslije u nevjerojatnom spletu okolnosti našao se ministar Lovro Kuščević. I on bi također kroz koji dan mogao shvatiti da je postao uteg premijeru, Vladi ili HDZ-u i onda podnijeti ostavku.

Da je takav rasplet izgledan, dali su naslutiti u četvrtak i šef HDZ-ova kluba Branko Bačić rekavši da su ostavili još vremena da Plenković i Kuščević rasprave preostala otvorena pitanja, ali i SDSS-ovac Milorad Pupovac koji vjeruje da do saborske rasprave o povjerenju Kuščeviću neće ni doći. Jandroković koji bi nam pomogao dokučiti što će se dogoditi posvetio se poruci HNS-u pa ćemo do konačnog raspleta morati još malo pričekati.

Što se procedure tiče, sve lijepo piše na stranicama Kuščevićeva ministarstva.

Martina Dalić (Foto: Dnevnik.hr) Upute kako podnijeti ostavku (Foto: Ministarstvo uprave) Foto: Ministarstvo uprave  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene