Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Premijer Andrej Plenković jutros je poručio kako će se sastati s koalicijskim partnerima nakon što su oni jučer zatražili sastanak zbog mailova potpredsjednice Vlade Martine Dalić. Sastanak će se održati u 11.00 sati.


"Sastat ćemo se s partnerima, sve će biti dobro", kratko je kazao premijer Andrej Plenković dolazeći na Međunarodnu konferenciju kojom se obilježava pet godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković se javio na koncert Global Citizen: "Hrvatska donira još 200.000 doza cjepiva" Andrej Plenković Premijer Plenković na Europskom tjednu sporta dobio neočekivanu ponudu: "Može li to nekako diskretno?"

Nakon konferencije kazao je kako će izjave dati nakon sastanka s partnerima.

Upitan je li HDZ taoc Martine Dalić, Plenković je poručio kako "nisu ničiji taoci".

"Danas se događa da moramo finalizirati nagodbu u Agrokoru. Zašto su baš mailovi izašli na dan kad ja dajem veliki intervju i ja primam nagradu. Sve je to orkestar i velika drama", kazao je Plenković.

Navodne SMS-ove između njega i Martine Dalić ocijenio je smješnima.

"Je, je, hoćete da vam pokažem SMS? Budite ozbiljni. Ovo je za šalu i zabavu, zabavljao sam se jučer kad sam vidio kako to izgleda. Ja se budim i idem spavati s time da kažem da kako ćemo mi nešto iskemijati. Ne mislim da mi itko radi o glavi, u političkoj utakmici svi se bore na svoj način. Ja se borim kako mislim da treba: korektno, ne kradem, ne kemijam. Ako je netko dao veliki doprinos da riješimo najkrupniji problem hrvatskog gospodarstva od Domovinskog rata naovamo, dala ga je ona. Nisu uzalud ljudi prepoznali koliko je taj zakon spriječio štete. Sad se bavimo greškama koje su nastale u procesu. Ako su one namjerne, netko će odgovarati. Ako nisu, idemo dalje", kazao je to premijer.

Pupovac tražio hitan sastanak

Podsjetimo, Milorad Pupovac jučer je poručio kako SDSS smatra da je hitan razgovor vladajućih neophodan.

''Kao i dobar dio drugih koalicijskih partnera, SDSS smatra da je neophodan hitan razgovor vladajuće koalicije, povodom mailova koji su izašli u proteklih nekoliko dana, a koji pokazuju ili iznose neke činjenice o kojima je neophodno da se u vladajućoj koaliciji povede rasprava'', rekao je Milorad Pupovac.

Dodao je da je SDSS-u ''stalo da sve ono što je pozitivno učinila ova Vlada, a učinila je mnogo uključujući i sve ono što je učinila s prevazilaženjem krize u Agrokoru, da se to sačuva. A negativnosti ili ono što baca sjenu na to pozitivno učinjeno, uključujući i Agrokor, vladajuća koalicija i Vlada trebaju naći rješenje da ta sjena više nije tu.''