Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjećate se djece koja su zbog neplaćenih računa ostala gladna u OŠ Draganići? Javila nam se mama iz Postira koja je doživjela slično iskustvo.


''Dakle, 7. siječnja (prvi dan škole) kada sam došla doma s posla, na stolu me dočekala obavijest ravnateljice Osnovne škole Vladimira Nazora u Postirama u kojoj me obavještava da od sutra moja djeca (navedena imenom i prezimenom) neće dobiti marendu zbog dugovanja za listopad, studeni i prosinac.

Vezani članci Majka i beba Snimila kako se bebe ponašaju u krevetu, nije čudo što su roditelji uvijek neispavani Obitelj, ilustracija Odlučio Ustavni sud: Djeca u susjednoj zemlji više neće automatski dobivati očevo prezime

Ne samo da sam šokirana dopisom ravnateljice, nego da stvar bude gora, taj isti dopis pročitala su moja djeca te su se i rasplakala zbog toga, jer su oni i preuzeli dopis koji čak nije bio niti preporučeno poslan za roditelja'', napisala je majka (podaci poznati redakciji) u dopisu prosvjetnoj inspekciji.

Objašnjava da ima četvero djece koja u kontinuitetu više od 15 godina idu u tu školu i da su svi računi podmireni do u lipu, a ovoga puta dogodilo joj se da je zbog praznika zaboravila platiti dva računa za dvoje djece.

Ravnateljici se ogorčena majka nije željela ni obratiti, a razrednica joj je, priča nam, samo rekla da nije jedina i da je i drugoj djeci čiji roditelji nisu platili račune oduzeta prehrana. ''Nisam imala vremena platiti, pa sam djeci sutradan poslala sendviče. Potom sam ih ispisala iz prehrane'', objašnjava.

Ona je zaboravila, ali neki roditelji ne mogu platiti

''Obavještavamo vas da od sutra vaša djeca neće dobivati marendu'', stajalo je u dopisu ravnateljice koji je šokirao majku četvero djece.

''Mogli su me opomenuti, platila bih kao i uvijek, a ne prelamati preko leđa djece'', rekla je za DNEVNIK.hr. Kaže da su djeca, nakon prvotnog šoka, dobro prebrodila situaciju. ''Gledajte, moji su klinci čelični, ima nas puno, pa su jaki i dobro to podnose, ali nije im bilo lako vidjeti taj dopis'', istaknula je. Prisjetila se i slučaja kad je prije više godina njezina najstarija kći u školi pojela svoj komad kruha, ali je tražila još jer je ostala gladna. ''Nisu joj dali'', kaže.

Račun za prehranu je oko 80 kuna, a mama upozorava da ima i roditelja koji to ne mogu platiti. ''Oni ne reagiraju, možda im je neugodno. To se ne smije raditi, postoje razni drugi načini naplate'', zaključuje majka koja se obratila i pravobraniteljici za djecu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju