Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao

Jakša Puljiz

Oreškovićev novi CIO: 'Vjerujem u kvalitetan rad i dobru suradnju u Vladi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jakša Puljiz, premijerova ključna osoba za gospodarstvo, a dojučerašnja desna ruka SDP-ova Branka Grčića, uvjerava kako ga je premijer odabrao, jer je stručnjak u svojem području i nestranački čovjek.

Zadatak novog CIO-a Jakše Puljiza bit će koordinacija ministarstva i nadziranje planova. Prvi će mu korak biti, kaže, izrada nacionalnog programa reformi koje će Vlada provesti u ovoj godini i koji će poslati Europskoj komisiji.

Pročitajte i ovo Tihomir Orešković (Foto: Dnevnik.hr) PRIPREME ZA IZBORNU UTRKU Škoro objasnio što znači fotografija s bivšim premijerom Oreškovićem i postaje li on novim članom Domovinskog pokreta Slika nije dostupna Pohvala iz oporbe Grčić zadovoljan Oreškovićevim izborom Puljiza za CIO-a: 'On je profesionalac'

S Puljizom je razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović. Evo što joj je Puljiz rekao o svojim prvim potezima i planovima.

Do jučer ste surađivali sa gospodinom Grčićem bili u SDP-ovoj Vladi sad idete radit za premijera suprotne političke opcije - kakvu političku poruku šaljete?

"Ovo je poruka od premijera on je očito pažljivo birao kadrove ja sam nestranački čovijek i smatram se stručnjakom u nekim područjima i premijer je to očito prepoznao zbog toga me i pozvao i dodijelio ovaj odgovoran zadatak."

Od kud poveznica vas i premijera Oreškovića?

"Imali smo prilike dosta razgovarati o nekim vrlo bitnim pitanjima prije svega koji se tiču EU fondova i strukturnih reformi."

Koji će vam biti prvi koraci i što će te vi zapravo raditi?

"Prvi korak je organizirati izradu nacionalnog programa reformi to je ključni dokument u koji ćemo staviti sve ključne reforme koje hrvatska vlada namjerava provoditi u 2016 godini napraviti jedan kvalitetan program koji ćemo poslati Europskoj komisiji i nakon toga osigurati učinkovitu koordinaciju provedbe tog programa koji će sadržavati dosta teške reforme."

Znači da će te vi kontrolirati ministre ispunjavaju li oni svoj posao?

Ne, ovdje je zaista riječ o jednoj kordinaciji kao što je riječ o međusektorskim problemima koji traže kvalitetnu kordinaciju to će bit moj zadatak da osiguram da planovi koje smo napravili provedu učinkovito i na vrijeme."

Kako mislite homogenizirati ministre i Vladu koji nisu baš sjedinjeni?

"Ja vjerujem da ćemo mi kroz sam proces kroz izradu programa vrlo lako doći do konsenzusa koje su to ključne reforme u Hrvatskoj koje su nam potrebne."

Imate li vi već sad neke u glavi koje bi prve tri potegnuli?

"Draftovi se prvi rade tako da je još uvijek o tome prerano govoriti."

Mislite li da će vaš autoritet biti narušen s obzirom da vam je Branko Grčić do jučer bio suradnik a sad će te surađivati s HDZ-ovim ministrima?

"Ja samo vjerujem u kvalitetan rad i dobru suradnju i siguran sam da će u ovoj vladi biti itekako dobre suradnje da se ostvare oni teški ciljevi koje si je Vlada postavila."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene