Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRILIKA ZA ZAPOŠLJAVANJE

Počinje rad na projektima vrijednima gotovo milijardu eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najboljih županija kada je riječ o izvlačenju novca iz europskih fondova je vukovarsko-srijemska. Već ima i spremne nove projekte vrijedne gotovo milijardu kuna.

Pred vukovarskim poduzetnicima nova je prilika za zapošljavanje. Radna mjesta čekaju ih u poduzetničkom inkubatoru koji će sadržavati 10 poslovnih prostora, laboratorij za ispitivanje obnovljivih izvora energije, konferencijsku salu.

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

Za rad u laboratoriju obučene su dvije osobe. 'Preko panela se može ispitivati i simulirati rad vjetro elektrane, odnosno kako iz obnovljivih izvora energije dobiti opskrbu energije za kućanstva', rekao je Branko Knežević, stručni suradnik.

Vjetar je ovo u leđa za male i srednje start-up tvrtke. Ugovor se potpisuje na tri godine. Cijene najma su subvencionirane.

'One će biti prvih šest mjeseci nula kuna za sve stanare odnosno za poduzetnike početnike, nakon toga sljedećih 6. mjeseci će biti 3 kune. U drugoj godini 6 kuna po metru kvadratnom i u trećoj 9 kuna', rekla je Marijana Grubišić, iz Upravnog odjela za gospodarstvo u Vukovaru.

Ministar je podržao ovaj projekt vrijedan više od 900 tisuća eura, no ipak kaže trebalo bi moći i bolje. 'Što se tiče EU fondova tu imamo dobru perspektivu, cjelokupna priča nažalost gospodarske situacije može biti puno bolja', rekao je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Tomislav Tolušić.

A da se može pokazuju i upiti koji u Grad stižu sa svih strana. Uvjeti natječaja uskoro će biti poznati. 'Grad Vukovar preko gradskog proračuna izdvaja više od 3 milijuna kuna svake godine za razne poticajne mjere u obrtništvo i u zadnje vrijeme se oni masovno koriste', kaže Marijan Pavliček, dogradonačelnik Vukovara.

Priliku su dobili, na Vukovarcima je, da je iskoriste.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene