U grmljavinskom nevremenu koje je još tijekom subote zahvatilo istru ozlijeđen je i jedan muškarac, strani turist, koji se kupao u kampu Bijela Uvala kod Poreča.

Galerija


Muškarac je zbrinut u pulskoj Općoj bolnici u kojoj nismo mogli dobiti informaciju o njegovom stanju. U kampu su nam, međutim, potvrdili da je ozlijeđeni turist dobro i da se vratio iz bolnice k njima. Iako su neki mediji objavili da je munja udarila izravno u muškarca, u kampu kažu da je zapravo udarila pored njega. 

Vezani članci Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac Imaju 20 novih slučajeva, Stožer odmah reagirao: Stanovnike svoje županije pozvali da ne putuju, apeliraju i na zdravstvene djelatnike Munja (Foto: Screenshot/YouTube) Apokalipsa na cesti: Prvo ga skoro pogodio grom, a onda i srušeno stablo

U Istri su zabilježena još tri udara munje - jedan udar bio je u vozilo na cesti od Vozilića prema Labinu, drugi u kuću u Kašteliru kod Poreča, a treći u trafostanicu HEP-a u općini Raša. U ovim udarima nije bilo ozlijeđenih osoba, no munja koja je udarila u trafostanicu izazvala je požar i prekid opskrbe električnom energijom u čitavoj Labinštini. 

Portal Istramet javlja da je tijekom noći iznad Istre i Kvarnera zabilježeno čak 17.000 udara munja. Najžešće je bilo na Poreštini gdje je kiša padala silovitim intenzitetom. Ceste su se lokalno pretvorile u prave bujice, a u samom Poreču voda je izbijala šahtove.

U Istarskoj županiji evidentirana su 24 događaja uzrokovana obilnim oborinama, jačim vjetrom i grmljavinom, piše Glas Istre.

Zaprimljeno je 7 dojava o palim stablima na kolnik na području Umaga i Poreča. Vatrogasci Umaga i Poreča imali su četiri tehničke intervencije uklanjanja stabala koja su pala na vozila i jedno ispumpavanje vode iz podrumskih prostorija (u Umagu).

Od 20:50 do 23 sata zaprimljene su dojave o dva udara groma u stablo. Jedaj je udario u Vrsaru, a drugi u mjestu Čipri na području Pazina. Porečki vatrogasci imali su dvije intervencije zbog ispumpavanja vode iz prizemnih  prostorija u OŠ Poreč i u naselju Špadići.

Na području Pule i Peroja iskočilo je nekoliko šahtova iz ležišta, a na cesti Vodnjan-Bale je palo stablo na prometnicu.