Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odroni, nestanci struje...

Jako nevrijeme poharalo Istru i Primorsko-goransku županiju: Olujni vjetar rušio stabla, poplavljeni stanovi i podrumi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jako nevrijeme poharalo je u nedjelju područje Istarske i Primorsko-goranske županije. U Istri je nestajalo struje i poplavljene su prizemne prostorije i podrumi, a vjetar je rušio stabla i prometne znakove.

Na području Istarske županije tijekom 6. prosinca zbog olujnog vjetra i obilnih kišnih oborina Županijski centar 112 Pazin zaprimio je  šezdesetak poziva u vezi s nestankom električne energije, poplavljivanjem prizemnih prostorija stanova, podruma i dvorišta, padom stabala i granja na prometnice, razbacanom prometnom signalizacijom, većom količinom vode na prometnicama te odronom kamenja i zemlje, izvijestilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite.

Pročitajte i ovo Prizori iz Dubaija jako nevrijeme FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

O svim događajima izviještene su nadležne službe, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Pula, Poreč, Umag.

Na području Primorsko-goranske županije zbog olujnog vjetra i obilnih kišnih oborina Županijski centar 112 Rijeka zaprimio je desetak poziva. Na području Grada Rijeke i okolice, Opatije i otoka Cresa te Malog Lošinja došlo je do oštećenja nekoliko telefonskih i stupova električne energije.

Na intervencije su izašli: JVP Rijeka, JVP Mali Lošinj, JVP Opatija, HEP dežurna služba i T-coma. Na području tržnice u Rijeci došlo je do izlijevanja mora, o čemu je obaviješten komunalni redar. Primljeno je i nekoliko dojava o odronima na kolnik državnih i županijskih cesta te je o tome obaviještena dežurna služba „Ceste Rijeka d.o.o.“. Većih šteta nije bilo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene