Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ulila nadu radnicima

Jadranka Kosor: Živio Brodosplit!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor, ministar financija Ivan Šuker, ministar gospodarstva Đuro Popijač i ministar pomorstva Božidar Kalmeta sastali su se danas s upravom i sindikatom Brodosplita.

Sastanak se održao iza zatvorenih vrata, a premijerka je novinarima rekla kako su razgovarali o sljedećem krugu privatizacije borodogradilišta. Premijerka je istakla kako je Vlada predložila sindikatima, koji su prijedlog prihvatli, da ukoliko privatizacija ne uspije prelaze na 'plan B'. 'Taj plan se odnosi na nastavak proizvodnje', objasnlla je šturo premijerka ne precizirajući na koji će se način ona odvijati.

Pročitajte i ovo Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja Nacionalni ispit iz Hrvatskog jezika Koji je smisao? Sindikat Preporod protiv nacionalnih ispita: "Besmisleni su i štetni!"

>> 'Brodosplit je ogledni primjer korupcije'

Premijerka Jadranka Kosor i ministri nakon sastanka sudjelovali su porinuću broda u splitskom brodogradilištu. Tom je prilikom Kosor održala govor koji je završila riječima 'živio Brodosplit' i tako okupljenim radnicima ulila nadu da će se proizvodnja ipak nastaviti.

'Ja se nadam da će biti bolje, ja sam 40 godina ovdje i meni je jako teško, mislim da će biti bolje', rekao nam je Marinko Roguljić, radnik Brodosplita. Ceremoniji porinuća prethodio je sastanak premijerke Kosor i ministara Ivana Šukera, Božidara Kalmete i Đure Popijača s predstavnicima Uprave Brodosplita i sindikata. Što su dogovorili, tek su šturo priopćili.

'Zajedno od ovog trenutka radimo i na mogućem planu B, znači to je trenutak ako privatizacija ne bi uspjela, Ono što je cilj Vlade i što mogu reći u ime Vlade, jest da ćemo učiniti sve, ali baš sve, da se ovdje, ako privatizacija ne bi uspjela u realnim okvirima proizvodnja nastavi', istaknula je premijerka Kosor. Kako i na koji način će nastaviti proizvodnju premijerka nije objasnila, niti dala moguć scenarij za plan be. Ništa rječitiji nisu bili ni predstavnici sindikata.

'Brodogradilište će proizvoditi brodove i dalje i to najbolje brodove na svijetu, to smo se dogovorili i mislim da je to ono prava poruka sa ovog sastanka, znači radit ćemo i dalje brodove', rekao je Zvonko Šegvić, iz Nezavisnog sindikata Brodosplita. Premijerka i dalje napominje kako vjeruje da će drugi natječaj za prodaju brodogradilišta uspjeti. No radnicima je bitno da radi i na tom planu B.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene