Nakon predstavljenog rebalansa proračuna, izvjesno je da će jedan od Vladinih planova za ovu godinu podbaciti – plan o zaradi na neiskorištenoj državnoj imovini.

Galerija


Ministar državne imovine Goran Marić imao je u planu ove godine zaraditi milijardu i 400 milijuna kuna na državnoj imovini, ali je rebalansom plan smanjen na 800 milijuna. Dosad se uspjelo zaraditi manje od 400 milijuna kuna. Zarada na državnoj imovini jedan je od tri Vladina stupa za smanjivanje javnog duga.

Vezani članci Zdravko Marić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ministar Marić: ''Proračun konsolidiran, rashodovne limite nismo probijali'' Milan Bandić (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Bandićev saborski klub istaknuo koji je njihov uvjet za podršku proračunu za iduću godinu: "Ako država ima za tablete, ima i za ovo"

„I dalje ostaje integralni dio ukupnog smanjivanja javnog duga. Ako je on možda ove godine nešto ispod originalnog plana, s druge strane imamo jači i bolji rezultat onoga drugog dijela fiskalne konsolidacije. Deficit je ipak niži od originalno planiranog za 2,5 milijarde kuna i onda temeljem svega toga sigurno možemo planirati nastavak trenda smanjivanja udjela javnog duga u BDP-u“, poručio je ministar financija Zdravko Marić.