Nakon predstavljenog rebalansa proračuna, izvjesno je da će jedan od Vladinih planova za ovu godinu podbaciti – plan o zaradi na neiskorištenoj državnoj imovini.

Galerija


Ministar državne imovine Goran Marić imao je u planu ove godine zaraditi milijardu i 400 milijuna kuna na državnoj imovini, ali je rebalansom plan smanjen na 800 milijuna. Dosad se uspjelo zaraditi manje od 400 milijuna kuna. Zarada na državnoj imovini jedan je od tri Vladina stupa za smanjivanje javnog duga.

Vezani članci Ministar financija Zdravko Marić (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatskoj kreditni rejting izašao iz zone "smeća", a ministar Marić odgovara hoće li građanima pasti i kamate na kredite Goran Marić (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Je li dugoročni plan Vlade ugrožen? Zarada je ove godine ozbiljno podbacila, nadležni ministar nema vremena za izjave

„I dalje ostaje integralni dio ukupnog smanjivanja javnog duga. Ako je on možda ove godine nešto ispod originalnog plana, s druge strane imamo jači i bolji rezultat onoga drugog dijela fiskalne konsolidacije. Deficit je ipak niži od originalno planiranog za 2,5 milijarde kuna i onda temeljem svega toga sigurno možemo planirati nastavak trenda smanjivanja udjela javnog duga u BDP-u“, poručio je ministar financija Zdravko Marić.