Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 18. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, visoko državno izaslanstvo položilo je jutros vijence i zapalilo svijeće za na Mirogoju.


'Došli smo se pokloniti žrtvi naših prijatelja bez kojih ne bi bilo ni Bljeska, ni Oluje, ni slobodne Hrvatske. Mi smo dužni doći, zahvaliti i reći još jednom - bez vas ovoga ne bi bilo', izjavio je ministar ministar branitelja i izaslanik predsjednika vlade Predrag Matić.

Uz ministra Matića, izaslanstvo su predvodili povjerenik predsjednika Republike za branitelje i njegov izaslanik Vinko Kovačić te izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora potpredsjednica Sabora Dragicom Zgrebec.

Vezani članci Slika nije dostupna Knin se užurbano priprema za sutrašnju proslavu Slika nije dostupna 'Izgradimo Hrvatsku kakvu su njezini branitelji sanjali'

>> Josipović: Srbi imaju pravo na drugačiji pogled na Oluju

Dragica Zgrebec rekla je kako je došla uoči sutrašnjeg velikog blagdana izraziti, u ime Hrvatskog sabora, duboku zahvalnost svim braniteljima a posebno onima koji su ostavili svoje živote braneći domovinu.

Vijenci su položeni ispred spomenika Glas hrvatske žrtve-zid boli, na Središnjem križu u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. (Hina)