Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diplomatska nota

Ministarstvo reagiralo na protjerivanja diplomata: "Razmotrit ćemo daljnje korake i postupke"

Gordan Grlić Radman
Gordan Grlić Radman Foto: Afp
Ministarstvo vanjskih poslova oglasilo se o potezu Rusije da iz zemlje protjera pet diplomata iz hrvatskog veleposlanstva u Moskvi, kao odgovor na protjerivanje ruskih diplomata iz Zagreba.

"Danas je u Ministarstvu vanjskih poslova Ruske Federacije veleposlaniku RH uručena diplomatska nota kojom je zatraženo napuštanje troje diplomata i dvoje administrativno-tehničkih djelatnika'' potvrdili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova. 

Pročitajte i ovo Sergej Lavrov i Aleksandar Vučić Zadnji put bio prošle godine Vučiću stiže Putinov ministar: Na stolu tema sankcija Rusiji, poznat i datum

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman SASTANAK U BRUXELLESU Grlić Radman o ulasku Finske i Švedske u NATO: "Nitko me nije pitao za predsjednika Milanovića"

"Ova odluka nema legitimnu osnovu budući da je riječ o djelatnicima koji su profesionalno izvršavali svoje dužnosti u okviru Bečke konvencije o diplomatskim i o konzularnim odnosima te budući da je broj djelatnika Veleposlanstva RH trenutno u okvirima pariteta s brojem djelatnika Veleposlanstva RF u Republici Hrvatskoj. Stoga će Hrvatska analizirati ovu odluku ruskih vlasti i razmotriti daljnje korake i postupke", dodaje MVEP.

"Hrvatska nastavlja zajedno sa svojim partnerima voditi principijelnu politiku u pogledu poštivanja međunarodnog prava i osude ruske agresije, kao i pružanju daljnje pomoći Ukrajini", poručili su iz Ministarstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene