Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedna 100 milijuna eura

Napokon dobre vijesti iz Uljanika: Tvrtki iz Luksemburga isporučili brod-dizalicu koja samostalno plovi

Bojan Blagonić, direktor Odjela prodaje Uljanika (Foto: Dnevnik.hr)
Bojan Blagonić, direktor Odjela prodaje Uljanika (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Brodogradilište Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Brodogradilište Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bojan Blagonić, direktor Odjela prodaje Uljanika (Foto: Dnevnik.hr) Bojan Blagonić, direktor Odjela prodaje Uljanika (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Brodogradilište Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Brodogradilište Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Brodogradilište Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/4 >>
Iz problematičnog pulskog brodogradilišta Uljanik stigla je jedna pozitivna vijest. Pohvalili su se kako su luksemburškoj tvrtki uspješno isporučili više od 100 milijuna eura vrijednu samopodiznu platformu.

Uljanik je luksemburškoj tvrtki isporučio sofisticiranu brod-dizalicu koja samostalno plovi. To je prvi takav brod izgrađen u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Suđenje za aferu Uljanik - 4 119 milijuna eura Počelo suđenje u slučaju Uljanik: Optuženi se izjasnili o krivnji, ne pristaju na naknadu štete Uljanik Stara uprava Državno odvjetništvo otvorilo istragu u Uljaniku: Milijunski bonusi i golema šteta

No, dok se hvale uspjehom, iz brodogradilišta su škrti na riječima kada su u pitanju neisplaćene plaće, a još se ne zna hoće li Bruxelles odobriti njihov plan za restrukturiranje.

"Fokus je na završetku postojećih gradnji koje imamo, što na obali, što na navozu u proizvodnom programu kompletno. Kao prodaja, mi paralelno radimo na novim upitima i mnogi od njih su izvjesni", rekao je Bojan Blagonić, direktor Odjela prodaje Uljanika.

"Sigurno da i ostali ključni brodovlasnici, mogući kupci očekuju da se sredi situacija ukoliko ona bude u redu i nadamo se da hoće. Mi sigurno imamo tržište", dodao je.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene