Iz problematičnog pulskog brodogradilišta Uljanik stigla je jedna pozitivna vijest. Pohvalili su se kako su luksemburškoj tvrtki uspješno isporučili više od 100 milijuna eura vrijednu samopodiznu platformu.

Galerija


Uljanik je luksemburškoj tvrtki isporučio sofisticiranu brod-dizalicu koja samostalno plovi. To je prvi takav brod izgrađen u Hrvatskoj.

Vezani članci Nadzor financija propalog Uljanika - 2 Ministar Horvat hvali se uvođenjem provjera financija Uljanika koji je od jučer otišao u stečaj: „Nadzirat ćemo svaki račun brodogradilišta“ Mislav Bago ispred slike aviona U Uljanik smo "bacili" 4,5 mlrd. kuna. Umjesto toga mogli smo kupiti avione, sagraditi Pelješki most ili svakoj bebi dati 120.000 kuna

No, dok se hvale uspjehom, iz brodogradilišta su škrti na riječima kada su u pitanju neisplaćene plaće, a još se ne zna hoće li Bruxelles odobriti njihov plan za restrukturiranje.

"Fokus je na završetku postojećih gradnji koje imamo, što na obali, što na navozu u proizvodnom programu kompletno. Kao prodaja, mi paralelno radimo na novim upitima i mnogi od njih su izvjesni", rekao je Bojan Blagonić, direktor Odjela prodaje Uljanika.

"Sigurno da i ostali ključni brodovlasnici, mogući kupci očekuju da se sredi situacija ukoliko ona bude u redu i nadamo se da hoće. Mi sigurno imamo tržište", dodao je.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr