Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnici osječko-baranjskoga i vukovarsko-srijemskoga HDZ-a danas su u Osijeku izrazili nezadovoljstvo najavljenim smjenama u Hrvatskim vodama, koje smatraju posljedicom političkoga kadroviranja.


Predsjednik osječko-baranjskoga HDZ-a Tomislav Ivić rekao je na konferenciji za novinare da je Upravno vijeće Hrvatskih voda odlučilo smijeniti dugogodišnjeg direktora osječkoga Vodno-gospodarskog odjela Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, a na njegovo mjesto postaviti direktora vukovarskog hotela ‘Dunav’ Sinišu Kukića.

Ocijenio je kako će to biti prvi put da direktor tog odjela bude osoba koja nije iz te struke jer je, kako je rekao, Kukić pravnik koji nema nikakvog iskustva s vodnim gospodarstvom, što bi moglo imati štetne posljedice za vodno-gospodarski sustav. Ustvrdio je kako su dosadašnji direktori bili uglavnom građevinske struke, što drži razumljivim s obzirom na prirodu posla, pa se i na javni natječaj javilo nekoliko kandidata te struke, ali je Upravno vijeće, kazao je, odlučilo na tu dužnost imenovati Kukića.

Vezani članci Goran Marić O zdravstvenom stanju Gorana Marića oglasio se i HDZ, u bolnici ga posjetio ministar Vili Beroš Andrej Plenković Plenković o cijepljenju: "Ako ćemo vjerovati vašem kolegi i mojem imenjaku Andriji - meni je drago. Ako nekoliko njegovih rečenica potakne još desetak, 15 ili 20 tisuća ljudi..."

>> Pročitajte Čačićeve e-mailove za kadroviranje

To nije načelo koje bi trebalo biti prisutno kad se dužnosnici biraju javnim natječajem jer se do sada ponajprije vodilo računa o stručnim kriterijima, istaknuo je Ivić, dodajući kako ‘na tom primjeru vidimo da je 'Čačićev model' kadroviranja prihvaćen i u SDP-u te da se SDP, koji kontrolira Hrvatske vode, ponaša isto kao i HNS te po istom načelu provodi kadroviranja’.

Predsjednik vukovarsko-srijemskoga HDZ-a Božo Galić rekao je da su vodno gospodarstvo, sustavi navodnjavanja i obrane od poplava vrlo važni za gospodarstvo i razvoj slavonskih županija te da se slična smjena priprema i u Vodno-gospodarskom odjelu donje Save. Kazao je kako su u HDZ-u istinski zabrinuti za budućnost vodnoga gospodarstva jer drže da su razlozi za te smjene političke, a ne gospodarske naravi. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.