Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL)

Protiv Ivana Đakića, sina predsjednika HVIDR-e Josipa Đakića, uskoro počinje počinje postupak na Općinskom sudu u Bjelovaru jer je kroz naseljeno mjesto vozio brzinom 70,6 km/h većom od dopuštene.


Sin predsjednika HVIDR-e Josipa Đakića uskoro će se naći će se pred Općinskim sudom u Bjelovaru zbog prebrze vožnje.

Naime, policija je 11. siječnja snimila Ivana Đakića u mjestu Sveti Ivan Žabno. On je tog dana nešto iza ponoći u Zagrebačkoj ulici uhvaćen da vozi brzinom od 134 km/h, u mjestu kroz koje je dopušteno voziti 50 km/h. Kad se brzina Đakićeva Mercedesa umanji za 10 posto sigurnosne razlike, ispada da je kroz naseljeno mjesto vozio brzinom koja je za 70,6 km/h veća od dopuštene. Zbog toga je protiv njega Policijska postaja Križevci pokrenula postupak.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama za ovakav prometni prekršaj predviđa novčanu kaznu od 5000 do 15.000 kuna i oduzimanje vozačke dozvole.

Josip Đakić, saborski zastupnik HDZ-a (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Stigla reakcija na objavu sina Josipa Đakića: "HDZ najoštrije osuđuje takav govor mržnje"

Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Ivan Đakić proglašen krivim: Zbog poticanja na mržnju i nasilje te prijetnji novinaru dobio 11 mjeseci uvjetno

Đakiću ovo neće biti prvi susret sa sudom. U lipnju je na Općinskom sudu u Virovitici nepravomoćno proglašen krivim zbog poticanja na mržnju i nasilje te prijetnji novinaru. Dobio je sedam mjeseci za prijetnje novinaru Ivanu Žadi i osam zbog širenja netrpeljivosti prema osobama srpske nacionalnosti, no to je objedinjeno u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci uvjetno.

Đakića se, podsjetimo, teretilo da je na svom profilu na Facebooku objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti. Sudilo mu se i jer je novinaru Ivanu Žadi u listopadu 2018. poručio da će ga odrobijati.