Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivan Vrdoljak

'Gdje ste sad domoljubi? Zar Sanader nije prije 10-ak godina prodava domoljublje?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Ivo Sanader svjedoči u Londonu pred arbitražnim sudom u postupku koji je Hrvatska pokrenula protiv mađarske kompanije prije 2 godine.

Tužbom protiv MOL-a, podsjećamo, Hrvatska je tražila da se ugovor iz 2009., potpisan u vrijeme Vlade Ive Sanadera o upravljačkim pravima u Ini i glavni ugovor o plinskom poslovanju - proglase ništavnim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruka za MOL 'Tko ne poštuje Hrvatsku ne može joj biti strateški partner' Slika nije dostupna Kronologija odnosa INA-MOL u 10 godina: Od strateškog partnerstva do međunarodnog spora

Jedan od hrvatskih argumenata bila je, tada nepravomoćna presuda Sanaderu da je MOL-u, za 10 milijuna eura mita, predao upravljačka prava u INI.

Ustavni sud lani je presudu ukinuo i vratio suđenje na početak. U MOL-u su bez komentara. Bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka (HNS) ovo ne iznenađuje.

"Zašto to ide po želji MOL-a, to hrvatska javnost može vrlo jasno zaključiti, a moje osnovno pitanje je - gdje ste sad domoljubi? Zar nije taj čovjek prije desetak godina prodavao domoljublje i pričao o tome kako je on veliki zaštitnik hrvatskih interesa, a gledajte gdje je sad. Bojim se da se taj scenarij ne ponovi i danas", poručio je Vrdoljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene