Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši premijer Ivo Sanader svjedoči u Londonu pred arbitražnim sudom u postupku koji je Hrvatska pokrenula protiv mađarske kompanije prije 2 godine.


Tužbom protiv MOL-a, podsjećamo, Hrvatska je tražila da se ugovor iz 2009., potpisan u vrijeme Vlade Ive Sanadera o upravljačkim pravima u Ini i glavni ugovor o plinskom poslovanju - proglase ništavnim.

Vezani članci Nastavljeno suđenje Ivi Sanaderu u slučaju INA-MOL ''Izdao vitalne interese'': Presuda Sanaderu i Hernadiju u aferi Ina-MOL 30. prosinca Slika nije dostupna 'Tko ne poštuje Hrvatsku ne može joj biti strateški partner'

Jedan od hrvatskih argumenata bila je, tada nepravomoćna presuda Sanaderu da je MOL-u, za 10 milijuna eura mita, predao upravljačka prava u INI.

Ustavni sud lani je presudu ukinuo i vratio suđenje na početak. U MOL-u su bez komentara. Bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka (HNS) ovo ne iznenađuje.

"Zašto to ide po želji MOL-a, to hrvatska javnost može vrlo jasno zaključiti, a moje osnovno pitanje je - gdje ste sad domoljubi? Zar nije taj čovjek prije desetak godina prodavao domoljublje i pričao o tome kako je on veliki zaštitnik hrvatskih interesa, a gledajte gdje je sad. Bojim se da se taj scenarij ne ponovi i danas", poručio je Vrdoljak.